Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare scholen: <b>alle basisscholen</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/00b49709-bc09-4503-9945-fe4292ce5dd7" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.
Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.
Als school hebben we een signaleringsfunctie wat betreft zorgen rondom de ontwikkeling van de leerlingen. Onze school werkt met de meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld. Mochten er zorgen zijn rondom leerlingen, dan zal dit met de ouders worden besproken. Wij kunnen advies vragen bij Veilig Thuis. Er kan besloten worden tot een melding bij Veilig Thuis als de school merkt dat de ontwikkeling van een leerling ernstig wordt belemmerd. Dit wordt aan ouders gemeld. De meldcode geeft richtlijnen voor scholen wat ze moeten doen bij een vermoeden van kindermishandeling of huiselijk geweld.
In het kader van bestrijding van seksueel misbruik en seksuele intimidatie in het onderwijs geldt een aangifteplicht voor het bevoegd gezag en voor het personeel een meldplicht bij een dergelijk zedenmisdrijf. Nadat bij een personeelslid bekend is, dat een medewerker van de school zich mogelijk schuldig maakt of heeft gemaakt aan strafbare handelingen op seksueel gebied jegens een minderjarige leerling van de school, dient hij dat terstond aan de schoolleiding en het bevoegd gezag te melden. Het bevoegd gezag treedt onverwijld in overleg met de vertrouwensinspecteur. Indien uit dat overleg moet worden geconcludeerd dat er een redelijk vermoeden is van een strafbare handeling, doet het bevoegd gezag aangifte bij de politie. Voordat het bevoegd gezag daartoe overgaat, stelt het de ouders van de betrokken leerling en de betreffende persoon hiervan op de hoogte. De vertrouwenspersoon is van deze meldplicht vrijgesteld. Hij dient de klager wel te wijzen op de mogelijkheid van het doen van aangifte bij de politie. Binnen de school zijn wij attent op signalen van seksueel misbruik bij leerlingen. Leerlingen kunnen soms opvallen door plotseling erg stil te worden, tekeningen te maken, die seksueel getint zijn, of verhalen te vertellen, waardoor men signalen krijgt, dat er iets aan de hand zou kunnen zijn. Zodra wij dit soort signalen waarnemen, probeert één van de medewerkers van de school, die de leerling goed kent, een gesprek te hebben met hem/haar. Mocht blijken, dat er aanwijzingen zijn voor seksueel misbruik dan vormen wij op school een commissie van direct betrokkenen waarin in ieder geval de leerkracht, directie en schoolarts zitting hebben. Deze mensen bepalen dan welke stappen verder ondernomen worden, zoals het eventueel inlichten van ouders en het contact zoeken met de jeugd- en zedenpolitie.
Schoolklimaat en veiligheid zijn zeer belangrijk voor een school. Met behulp van afspraken proberen wij dit zo goed mogelijk te waarborgen. Wij verwijzen u naar de protocollen die gaan over het schoolklimaat en de veiligheid.