Openbare Basisschool De Notenkraker

Eksterhof 2 2496 HS Den Haag

  • Kernwaarden die belangrijk zijn om een veilig en positief schoolklimaat te creëren.
  • De school heeft een groen onderbouwplein.
  • Alle ouders krijgen een schoolkalender met daarin belangrijke data en andere informatie.
  • De hoofdingang van de school.

Het team

Toelichting van de school

Engels

De groepen 1 t/m 8 krijgen Engels onderwijs d.m.v. 100 uur Engels. Deze methode heeft een divers aanbod van activiteiten, workshops en projecten voor groep 1 t/m 8 van het basisonderwijs. De activiteiten worden grotendeels in het Engels aangeboden. De instructie en de begeleiding is over het algemeen in het Engels. Vooraf is er vaak een korte toelichting in het Nederlands, afhankelijk van het taalniveau van de groep. Iedere activiteit heeft, net zoals iedere les in het onderwijs, een duidelijke doelstelling. We bieden specifieke woorden/zinnen aan, die spelenderwijs herhaald en getoetst worden tijdens de activiteit.

Bewegingsonderwijs

Tijdens de gymlessen besteden wij aandacht aan verschillende ontwikkelingsgebieden. Het betreft niet alleen de ontwikkeling op motorisch gebied, maar ook op cognitief en sociaal gebied. We vinden het namelijk niet alleen belangrijk dat leerlingen bewegen, maar ook dat ze leren over bewegen en vooral ook samen te bewegen. Elk schooljaar werken wij aan de hand van een activiteitenplan. Iedere periode wordt er een aantal leerlijnen behandeld. Dit zijn doelspelen, balanceren, springen, jongleren en tikspelen. Hier komen dan weer verschillende activiteiten uit zoals klimmen en klauteren, turnen, basketbal, voetbal, circusactiviteiten en verschillende vormen van tikspelen. Tijdens de gymlessen worden veel coöperatieve werkvormen ingezet. Zo leren de leerlingen samenwerken en leren ze van elkaar.  

Alle leerlingen, van groep 1 t/m 8 krijgen bewegingsonderwijs in de grote gymzaal.  De groepen 1 t/m 8 hebben 2x per week gymles van de vakleerkracht.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Vervanging bij verlof of ziekte:

Bij verlof of ziekte van een leerkracht doorlopen we de volgende stappen:  

1)       Er wordt gekeken of er intern een vervanger is.

2)       Er worden twee kleinere groepen samengevoegd, zodat er een leerkracht vrijkomt.

3)       Er wordt gekeken of er extern een vervanger geregeld kan worden.

4)       De leerlingen van een groep worden verdeeld over de andere groepen.

5)       In het uiterste geval wordt een groep naar huis gestuurd (hier wordt u tijdig van op de hoogte gebracht).  

Bij langdurige verlof of ziekte zal er een oplossing of vervanging gezocht worden voor langere tijd.   

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Onderwijstijd  

Leerlingen van basisscholen moeten minimaal 7.520 uur les krijgen over 8 schooljaren. In de eerste 4 schooljaren (onderbouw) moeten leerlingen minimaal 3.520 uur les krijgen. In de laatste 4 schooljaren (bovenbouw) is dat 3.760 uur. De inspectie van het Onderwijs let er op dat scholen voldoende uren onderwijs geven.  

Voor meer informatie kunt u de volgende site bezoeken:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/schooltijden-en-onderwijstijd/overzicht-aantal-uren-onderwijstijd

De kinderen in groep 1-2 werken elke dag een half uur langer dan zij dagelijks verplicht zijn, daardoor maken zij meer onderwijsuren dan de verplichte 7520 na 8 jaren basisonderwijs. Door deze extra onderwijstijd kunnen we jaarlijks een aantal extra studiemiddagen inplannen voor de onderbouw, de zogenaamde ‘onderbouwvrije middagen voor groep 1-2’.

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Op OBS De Notenkraker bieden wij alle leerlingen de basisondersteuning. Wanneer een leerling meer ondersteuning nodig heeft, dan wordt overgegaan tot extra ondersteuning geboden. De overgang van basisondersteuning naar extra ondersteuning markeert de overgang van schoolniveau naar het niveau van het samenwerkingsverband. Op schoolniveau spreken we over handelingsgericht werken en op het niveau van het samenwerkingsverband spreken we over handelingsgericht arrangeren (HGA). We spreken over handelingsgericht arrangeren als de interventies die nodig zijn voor leerling/leerkracht en/of ouder boven het niveau van de basisondersteuning uitstijgen. Dit handelingsgericht arrangeren vindt plaats tijdens het multidisciplinair overleg (MDO). Voor leerlingen die op dit niveau ondersteuning nodig hebben, wordt een MDO georganiseerd. Een leerling wordt aangemeld voor een MDO als:

  • In de leerlingbespreking is geconstateerd dat de afgesproken interventies onvoldoende of geen resultaat hebben gehad.
  • De school een zorgvraag heeft waarbij de expertise van de leden van het MDO gevraagd wordt.
  • De school bij aanmelding van een nieuwe leerling inschat dat de leerling onderwijsbehoeften heeft die buiten de basisondersteuning vallen.
  • De situatie van de leerling dusdanig ingrijpend is veranderd dat een leerling onderwijsbehoeften heeft die de school niet (meer) kan bieden.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Bij De Notendop heerst een warme, gezellige sfeer. Uw kind (van 2 jaar en 6 maanden tot 4 jaar) kan hier samen met leeftijdsgenootjes spelen en deelnemen aan activiteiten. Wij helpen uw kind in zijn of haar ontwikkeling op de weg naar het basisonderwijs. En uw kind heeft garantie op een plek bij OBS de Notenkraker in groep 1/2. En door een goede samenwerking tussen Grow-UP en OBS De Notenkracht vindt er een warme overdracht plaats en maken de leerlingen die gaan doorstromen alvast kennis met het basisonderwijs. 

Terug naar boven