Schooltijden.
Alle kinderen gaan naar school tussen 8:30-14:00 uur. Vanaf 8:15 uur gaat de deur open, zodat de les om 8:30 uur kan starten.
Eten en drinken.
Op ons Kindcentrum promoten we een gezonde levensstijl. Dit betekent dat kinderen voor hun tussendoortje een boterham of fruit eten met daarbij iets te drinken. Wij stimuleren het drinken van water, een drankje zonder prik mag ook meegenomen worden. Pakjes worden leeg mee naar huis gegeven. Voor de lunch mogen kinderen broodproducten met beleg meenemen. Het liefst in een broodtrommel en drinken in een drinkbeker, zodat we de afvalberg zo klein mogelijk kunnen houden.
Halen en brengen.
Wij vragen u in het kader van veiligheid van kinderen zoveel mogelijk met de fiets of te voet naar school te komen. Auto’s maken gebruik van de zoen- en zoef zone of parkeren in de aangelegde parkeervakken.
Jeugdsportfonds en jeugdcultuurfonds.
Niet in ieder gezin is er voldoende geld om kinderen te laten sporten of kinderen een activiteit te laten doen die betrekking heeft op cultuur (bijvoorbeeld muziekles). Hiervoor is het jeugdsportfonds en het jeugdcultuurfonds. Zij creëren kansen voor kinderen van 4 tot 18 jaar. Aanmelden gaat via een tussenpersoon bijvoorbeeld je gymleraar, intern begeleider, huisarts, maatschappelijk werker, schuldhulpverlener of de buurtsportcoach. Bij ons kindcentrum is o.a. Jordy tussenpersoon. http://shertogenbosch-vught.jeugdsportfonds.nl/ http://www.jeugdcultuurfonds.nl/80/s-hertogenbosch/
Kledingcode.
In een schoolorganisatie dient iedereen kleding te dragen die past bij de schoolsituatie. Er wordt verwacht dat alle medewerkers, ouders en leerlingen kleding dragen die niet aanstootgevend, onveilig, onhygiënisch of disfunctioneel is. Ook onzedige kleding wordt niet getolereerd. In het onderwijs is het noodzakelijk dat professional en leerling elkaars gezicht kunnen zien, vanwege pedagogisch didactische redenen. Non-verbale communicatie is van groot belang in het leerproces. Zo moet een professional de emoties bij een leerling kunnen herkennen en kunnen zien hoe een leerling ergens op reageert.
Voor alle medewerkers, leerlingen, ouders/verzorgers en bezoekers geldt meer specifiek dat de volgende zaken niet getolereerd worden: Gezichtsbedekkende kleding, zoals boerka’s, nikabs, bivakmutsen en integraalhelmen. Hoofddoeken zijn dus wel toegestaan tijdens een reguliere les. Tijdens de gymles moeten in kader van veiligheidsredenen speciale sporthoofddoeken gedragen worden.
Tijdens de gymles is het i.v.m. de veiligheid niet toegestaan om sieraden als kettingen, armbanden of oorbellen die niet vast aan het oor zitten te dragen. Daarnaast is het de afspraak dat de leerlingen gymkleren en gymschoenen dragen.
Verzekering.
De school heeft via het bestuur een verzekeringspakket afgesloten, bestaande uit een aansprakelijkheidsverzekering, een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering en een schoolongevallenverzekering. De aansprakelijkheidsverzekering geeft dekking voor schaden die niet elders verzekerd zijn. De schoolongevallenverzekering is voor leerlingen uitsluitend van kracht gedurende de schooluren en evenementen in schoolverband, alsmede tijdens het rechtstreeks gaan van huis naar school en omgekeerd. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor sieraden en andere waardevolle spullen zoals mobiele telefoons die op school kwijtraken of beschadigd raken. Het meebrengen van waardevolle spullen gebeurt op eigen risico. Wij adviseren dan ook geen sieraden aan te doen die uit moeten tijdens een gymles.
Mobiele telefoons, tablets, smartwatches en andere elektronische apparaten.
Het gebruik van mobiele telefoons door kinderen onder schooltijd wordt niet toegestaan. Behalve wanneer professionals expliciet vragen deze mee te nemen voor didactische doeleinden. Dit geldt ook voor tablets en smartwatches. Echter school is niet verantwoordelijk voor verlies of schade aan de apparaten. Wij raden aan deze dan ook niet mee naar school te nemen. Wanneer kinderen een mobiele telefoon mee naar school nemen, moeten zij deze inleveren bij de professional.
Uitstapjes, schoolreisje en excursies.
Alle groepen nemen jaarlijks deel aan een activiteit in het kader van de cultuureducatie. Sommige groepen bezoeken bijvoorbeeld een voorstelling (toneel, film, dans of poppenspel), bij andere groepen komt een schrijver of verhalenverteller in de klas. Daarnaast krijgen alle groepen ieder jaar natuur-milieu educatie. Dit kunnen lessen binnen of buiten de school zijn. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan een uitstapje naar de kinderboerderij, excursie in een park en bos of smaaklessen op school. Tijdens het schooljaar zijn er altijd wel projecten of tentoonstellingen in de omgeving die een bezoek waard zijn. We streven ernaar om met alle groepen in ieder geval éénmaal per jaar op excursie te gaan. Deze uitstapjes en excursies dragen bij aan het creëren van een rijke leeromgeving. Hierdoor ontdekken en ervaren de kinderen dat ook buiten de school heel veel te leren is. Deze ervaringen nemen kinderen mee in de lessen, waardoor deze meer betekenis krijgen. Een keer in de twee jaar organiseren we een schoolreisje voor de groepen 1 t/m 7. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een pretpark of dierentuin. Dit zal meestal plaatsvinden in de maand juni en kan verschillend zijn per groep. Groep 8 gaat elk jaar op schoolkamp.
Vakantierooster en vrije dagen.
Alle dagen worden gepubliceerd op de website en de SocialSchool-app KC Westerbreedte.
Vreedzame school en de deugden van Jeelo.
Alle ouders, professionals en kinderen verbinden zich aan de regels en uitgangspunten van de Vreedzame school in combinatie met de deugden(afspraken) van Jeelo. Dat betekent concreet dat er respectvol met elkaar gesproken wordt. Schreeuwen en schelden is niet toegestaan. Op school en het schoolplein spreken ouders elkaars kinderen niet aan; de professional bemiddelt volgens de regels. Ouders spreken wel hun eigen kinderen aan als dat nodig is.
Roken en alcohol.
Roken en alcohol is niet toegestaan op Kindcentrum Westerbreedte. Dit wil zeggen dat er ten alle tijden niet gerookt mag worden tijdens schooltijd, tijdens evenementen, tijdens ouderavonden en op het schoolplein in het bijzijn van leerlingen. Ook tijdens de niet-locatie gebonden activiteiten (zoals bijvoorbeeld een schoolkamp of schooluitje) mag er niet gerookt worden of alcohol genuttigd worden in het bijzijn van leerlingen. Dit geldt voor personeel, ouders/verzorgers en leerlingen. Dit wordt door middel van een bord bij de ingang van het schoolplein visueel gemaakt. Als deze regels niet nageleefd worden, zullen professionals, ouders/verzorgers en leerlingen door personeel erop aangesproken worden. Wanneer dit herhaaldelijk voorkomt volgt een gesprek met directeur. Het rook- en alcoholbeleid wordt door de leidinggevende aan nieuwe medewerkers en ouders kenbaar gemaakt tijdens het intakegesprek.