Bij welke activiteiten werkt de school samen met ouders?
De medezeggenschapsraad (MR) denkt mee en beslist mee over het onderwijs op De LW Beekmanschool. Over sommige zaken mag de MR adviseren. Bij andere onderwerpen moet de MR instemmen. Dit staat in de Wet Medezeggenschap op Scholen. Op De LW Beekmanschool bestaat de MR uit 3 ouders en 3 teamleden. Een aantal keer per jaar vergadert de MR. Van iedere MR-vergadering wordt een verslag gemaakt. Deze vind je op de website van onze school. Daar staat ook het jaarverslag van de MR. Wilt je meer weten over de MR of haar werkwijze? Kijk dan op onze website of neem per mail contact op met onze MR (mr@lwbeekmanschool.nl). De MR-leden in schooljaar 2021-2022 zijn:
- Dorianne Vervoort (moeder van Nena)
- Janna van Belle (moeder van Kaj, Nami, Aike)
- Muriëlle Bolsius (moeder van Philippa en Babiche)
- Anke van de Oetelaar (leerkracht groep 8a)
- Jaap van Zoest (leerkracht groep 7a)
- Floor van Gerwen (leerkracht groep 1/2 c)
De Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR) houdt zich bezig met onderwerpen die voor álle scholen en kindcentra van ATO-Scholenkring belangrijk zijn. De GMR bestaat uit ouders en medewerkers van de medezeggenschapsraden van alle ATO-scholen. Onderwerpen die de GMR bespreekt zijn bijvoorbeeld het personeelsbeleid, arbo-zaken en financiën. De notulen van de GMR-vergaderingen kan een ouder krijgen via de MR-leden van onze school. In het jaarverslag van ATO-Scholenkring staat het jaarverslag van de GMR. Kijk hiervoor op de website www.ato-scholenkring.nl.
De MR van iedere school wordt gerepresenteerd in de GMR. Via een duo school, óf rechtstreeks. De MR van onze school wordt dit jaar via de MR van Kindcentrum De Ontdekking gerepresenteerd. Contact met onze GMR representatie loopt via de MR van de Beekmanschool (mr@lwbeekmanschool.nl).
De oudercommissie (OC) organiseert samen met het team en met andere ouders verschillende activiteiten op school. Het gaat in ieder geval om Sinterklaas, Kerst, Carnaval, sportdag, het lenteontbijt, het zomerfeest, de Avondvierdaagse en thema-avonden. Het slagen van deze activiteiten is afhankelijk van het aantal ouders dat eraan kan meewerken.
- De OC vergadert één keer per twee maanden. De verslagen van deze vergaderingen vind je op het oudergedeelte van de website van de school. De oudercommissie heeft een postvak en een ouder kan de OC-leden altijd persoonlijk benaderen.
- De OC wordt gevormd door alle klassenouders. Zo is iedere groep vertegenwoordigd, zijn de lijnen tussen de ouders en de OC kort en kan de OC inspelen op wensen van de ouders. Aan het begin van het schooljaar worden de namen van de klassenouders bekend gemaakt via het ouderportaal.
- In 2021-2022 is David Ernst voorzitter van de OC.
- Namens de school is er iemand van het managementteam aanwezig tijdens de vergaderingen.
De LW Beekmanschool heeft een stichting ouders die ingeschreven staat bij de kamer van koophandel, "De stichting ouders LW Beekmanschool". Het ATO-bestuur maakt geen deel uit van deze stichting en heeft geen zeggenschap over de inning en/of besteding van de middelen.
- De stichting beheert de ouderbijdrage van ouders en de leden bepalen in overeenstemming met de school waar het geld aan uitgegeven gaat worden.
- De stichting heeft een voorzitter en een penningmeester.
- De ouders van de stichting vergaderen minimaal 1 keer per schooljaar.
- De oudervereniging ondersteunt en financiert tal van activiteiten die niet direct onderwijs gebonden zijn, maar het naar school gaan nog leuker of beter maken.
- De activiteiten worden door ouders en team samen georganiseerd. Voorbeelden hiervan zijn onze schoolreis, de viering van Sinterklaas, Kerst en Carnaval.
- Vanuit het zoeken naar verbinding binnen het "Kindcentrum De Beekman" proberen wij deze activiteiten zoveel mogelijk af te stemmen met de kinderopvang / de peuterspeelzaal (Kanteel) en waar mogelijk samen uit te voeren.
Gedurende het schooljaar kun je als ouder gevraagd worden voor hulp aan de leerkrachten/ de kinderen in de school bij incidentele activiteiten. Je kunt hierbij denken aan:
- leesouder zijn bij de jongere kinderen.
- bieden van hulp bij incidentele activiteiten.
- bieden van hulp in de school bibliotheek.
- bieden van hulp bij creatieve vakken.
- bieden van hulp bij schoolexcursies.
- bieden van hulp bij sport en spelactiviteiten.
- gastspreker zijn voor de groep van je kind.
- deelnemen in een klankbordgroep over organisatorische of onderwijsinhoudelijke onderwerpen. In schooljaar 2020-2021 is er een klankbordgroep Uitdagend Onderwijs gestart met daarin ouders die meedenken met de plannen van de school om meer (m.n. cognitieve) uitdaging te bieden aan kinderen die dit nodig hebben.