Kindcentrum de Rietpluim

Hallehuis 2 9932 CR Delfzijl

  • kleuteringang
  • bibliotheek in school
  • uitdagend onderwijs
  • Wij zorgen tussen een goede balans qua werken op een device en op papier
  • Een impressie van ons nieuwe schoolgebouw

Het team

Toelichting van de school

Ons team bestaat uit enthousiaste, betrokken en bevlogen mensen. Samen gaan en staan we voor het beste onderwijs voor onze leerlingen!

Inmiddels werken we met meer dan 40 medewerkers binnen ons Kindcentrum, verdeeld over twee locaties. De reguliere groepen zijn allemaal op de hoofdvestiging te vinden aan Hallehuis 2 te Delfzijl. De schakelklassen zijn te vinden aan Borgshof 20 te Farmsum. 

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij vervanging die vooraf planbaar is (zoals studiedagen en/of andere verlofdagen) bekijkt de directeur of er interne mogelijkheden zijn om de groep op te vangen. Zo worden eerst collega’s benaderd. Mocht er intern geen oplossing zijn dan wordt er externe vervanging aangevraagd. 

Bij acute vervanging wegens ziekte kijkt de directeur of er interne mogelijkheden zijn om de groep op te vangen. Mocht er intern geen oplossing zijn, dan wordt er externe vervanging aangevraagd. Wanneer er ook geen externe vervangers te vinden zijn, dan zijn we genoodzaakt om de groep naar huis te sturen. Dit duurt maximaal 1 dag. Is het probleem na 1 dag thuis zijn niet opgelost, dan wordt een andere klas naar huis gestuurd. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Er werken meerdere vakleerkrachten op onze school. Naast de leerkrachten bewegingsonderwijs, hebben we ook een leerkracht taalbevordering bij de tussenklas van groep 1/2. Deze leerkracht biedt leerlingen met een taalachterstand extra ondersteuning.

Verder worden er, gedurende het jaar, diverse workshops aangeboden voor de kinderen binnen ons Kindcentrum. Hiervoor zetten we vakleerkrachten in op het gebied van techniek, muziek, drama, dans, creatieve vorming etc. 

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Onze school biedt onderwijs aan 4 t/m 12 jarigen. Wij bieden extra ondersteuning, middels de tussenklas, voor peuters en kleuters met een taalachterstand. Wij hebben tevens een dependance van Kentalis in ons KC. 

Wij beschikken binnen ons KC ook over NT2 klassen met leerkrachten die een specialisatie hebben op het gebied van NT2 onderwijs. 

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Wij hebben al een tussenklas waar peuters en kleuters met een ondersteuningsbehoefte op twee ochtenden in de week naartoe gaan. M.i.v. schooljaar 2023-2024 breiden we dit uit naar meerdere dagdelen. 

Voor kinderen die meer leerstof aan kunnen hebben we het afgelopen jaar een scholing voor meer- en hoogbegaafdheid gevolgd en beleid gemaakt op dit onderwerp. We gaan dit nu in de praktijk vormgeven in 2023-2024 zodat we deze kinderen op een passende manier onderwijs kunnen aanbieden. 

Daarnaast gaan we ons focussen op het voeren van kindgesprekken. Door het voeren van een kindgesprek werk je doelgerichter, je gaat met de leerling in gesprek over hoe ze doelen kunnen halen met de focus op hun groei. Door het inzetten van kindgesprekken werken we bewuster aan onze visie; bestaande uit relatie, competentie en autonomie. De leerling staat centraal, het kind voelt dat het belangrijk is. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Binnen Kindcentrum de Rietpluim zien we jonge kinderen binnenstromen in de peuteropvang en in de basisschool, waarbij sprake is van een belemmering in de ontwikkeling op één of meer gebieden. De grootste belemmering lijkt voor kinderen een onvoldoende taalontwikkeling (kleine woordenschat, NT2, communicatieve vaardigheden) te zijn. Zij zijn hierdoor nog onvoldoende toegerust om het onderwijs op de basisschool te kunnen volgen. Voor deze kinderen hebben wij de tussenklas opgericht zodat zij in een kleine setting een taalrijk aanbod krijgen. De tussenklas draait op meerdere dagdelen in de week. De kinderen, die hiervoor in aanmerking komen, gaan 2 dagdelen per week naar de tussenklas.  De rest van de week zitten zij in een reguliere kleuterklas. 

Terug naar boven