Kindcentrum de Rietpluim

Hallehuis 2 9932 CR Delfzijl

  • kleuteringang
  • bibliotheek in school
  • uitdagend onderwijs
  • Wij zorgen tussen een goede balans qua werken op een device en op papier
  • Een impressie van ons nieuwe schoolgebouw

In het kort

Toelichting van de school

Beste ouder,

Welkom bij SchoolVenster van Kindcentrum de Rietpluim. Kindcentrum de Rietpluim is een samenwerkingsschool per 1 augustus 2021. Deze school is ontstaan door een samenvoeging van OBS de Garven, CBS de Vore en de Schakelafdeling (NT2 onderwijs). Dit SchoolVenster biedt u inzicht in de resultaten van de school. 

De gegevens zijn afkomstig van DUO, de Onderwijsinspectie en de school zelf. Waar nodig wordt een toelichting bij de cijfers en feiten gegeven. SchoolVenster wil u hiermee betrouwbare en genuanceerde informatie bieden over de schoolprestaties.

Om een goed beeld te krijgen van onze school en werkwijzen verwijs ik u naar onze schoolgids op deze pagina. 

Met vriendelijke groet,

Marcelle Zuur (directeur)

Henk Ebbers (beleidsondersteuner)

Ans de Vries (coördinator schakelgroepen + veiligheidscoördinator)

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Talentontwikkeling
  • Het beste uit ieder kind halen
  • Ik ken je! (relatie)
  • Je kunt het! (competentie)
  • Doe het maar! (autonomie)

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Aanmelding nieuwe leerlingen

Wat fijn dat u belangstelling heeft voor onze school! Als u verder geïnteresseerd bent in de visie van de school, kunt u contact opnemen met Marcelle Zuur (directeur). Zij zal de visie in een gesprek toelichten en u een rondleiding geven door de school. U ontvangt tijdens deze kennismaking het inschrijfformulier die u kunt invullen en inleveren bij de school. Twee maanden voordat uw kind 4 jaar wordt, neemt de school contact met u op. U heeft dan een intakegesprek met de intern begeleider. De leerkracht neemt enkele weken voordat uw kind naar school mag contact met u op en voorziet u van verdere informatie over de wenmomenten. Tijdens de wenmomenten kunnen de kinderen alvast kennis maken met hun leerkracht, de andere kinderen en het reilen en zeilen op school. Vanaf het moment dat ze 4 jaar zijn, starten ze volledig. Kinderen die vlak voor of in een vakantie jarig zijn, vragen wij meestal te starten na de vakantie. Van nieuwe leerlingen verwachten wij dat zij zindelijk zijn.

Aanmelden overige leerlingen

Ook oudere kinderen kunnen worden aangemeld op onze school. Bijvoorbeeld als er sprake is van een verhuizing. Met de informatie vanuit de vorige school bekijken wij of wij het onderwijs kunnen bieden wat uw kind nodig heeft en goed te kunnen aansluiten bij zijn/haar ontwikkeling. Omgekeerd zullen ook wij informatie verstrekken, in de vorm van een zgn. 'onderwijskundig rapport' aan een ontvangende school als één van onze leerlingen vertrekt. Kinderen van 'buurt'-scholen nemen we alleen aan na uitvoerig onderling overleg en afstemming.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
208
Landelijk gemiddelde
213

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Door de afgelopen twee/drie jaren (na de coronapandemie) is het zo dat er een grotere afstand tussen ouders en leerkrachten is ontstaan, zowel in letterlijke als figuurlijke zin. Omdat we het van belang vinden dat er een fijne en laagdrempelige communicatie is tussen ouders en leerkrachten willen we hier iets in veranderen. Het schooljaar 2023-2024 staat ouderbetrokkenheid vergroten op onze agenda. We willen ouders vaker de school in halen om hen te betrekken bij ons onderwijs.

Doordat we een bewuste keuze hebben gemaakt om ouders in de ochtend niet meer de school in te laten komen, zien de leerkrachten de ouders minder vaak en vise versa. Echter zijn zij na schooltijd altijd beschikbaar om even iets te bespreken! 

De eerste schoolweek na de zomervakantie en kerstvakantie mogen ouders wel mee de school in om hun kind naar school te brengen. Zoals al eerder genoemd zullen wij gedurende het schooljaar ervoor zorgen dat er momenten na schooltijd worden gepland waarop ouders welkom zijn om in de school en klassen te kijken. Houdt u de agenda op Social schools in de gaten? 

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

In 2020-2021 hebben wij binnen ons Kindcentrum een gedragsteam opgezet. Het gedragsteam bestaat uit, een gedragsspecialist, de intern begeleider, de schoolmaatschappelijk werker, de vertrouwenspersoon en nog een leerkracht. Dit gedragsteam zorgt ervoor dat er preventief gehandeld gaat worden als het gaat om (escalerend) gedrag. Dit team zet beleid uit en kan interventies invoeren, uitvoeren, evalueren en coördineren.??Om ervoor te zorgen dat er een eenduidige aanpak is binnen ons KC, hebben we de scholing van de ABC training gevolgd in 2021-2022. Hierdoor weten alle medewerkers welke interventies gepleegd kunnen worden om ongewenst gedrag te de-escaleren.??In 2022-2023 is de ABC piramide uitgewerkt voor personeel, ouders en kinderen. Hier wordt naar gehandeld en komt ieder schooljaar terug op de agenda. Om het welbevinden en de sociale veiligheid te bevorderen maken wij gebruik van Rots & Water lessen, groepsdynamica, Team up, Gouden/zilveren weken en de inzet van SMW, de brugfunctionaris, er zijn geregeld contactmomenten met het Team Jeugd & Jongeren en het RET.  

Zie voor meer informatie onze kwaliteitskaart Veiligheid & gedrag. 

Binnen de Stichting Openbaar Onderwijs Marenland hebben we een externe vertrouwenspersoon.

Organisatie:

Het Vertrouwensbureau

De Gang 1A

9531 JK Borger

Website: www.hetvtb.nl 

Vertrouwenspersoon:

De heer Jan Wibbens

Telefoon: 085-1055055

Email: jan@hetvtb.nl

Terug naar boven