Basisschool Het Baken - school met de Bijbel

Stuurboordlaan 1 9934 JN Delfzijl

  • Schoolfoto van Basisschool Het Baken - school met de Bijbel
  • Schoolfoto van Basisschool Het Baken - school met de Bijbel
  • Schoolfoto van Basisschool Het Baken - school met de Bijbel
  • Schoolfoto van Basisschool Het Baken - school met de Bijbel

In het kort

Toelichting van de school

Kom maar aan boord..

Het Baken is een positieve school voor betrokken christenen. De liefde van Christus, onze Redder, is ons anker en onze motor en vanuit de Bijbel bepalen wij onze koers. We gaan dan ook voor een positieve benadering van kinderen en ouders. Onze kleine school kent een warm en open leef- en leerklimaat en de onderlinge betrokkenheid is groot. Wij weten ons verantwoordelijk voor de groei en het plezier van de kinderen. We willen samen genieten van goed onderwijs, daarom blijven wij onszelf en ons onderwijs steeds verder ontwikkelen.

Wij liggen op koers!

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Voor betrokken christenen
  • Positieve benadering
  • Liefde & Respect
  • Veilig & Verantwoordelijk
  • Groei & Plezier

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

We zijn een kleine school met ongeveer 70 leerlingen, verdeeld over vier combinatiegroepen, groep 1/2,  3/4, 5/6  en 7/8. De laatste jaren weten meer betrokken christenen ons te vinden. Daar zijn we heel blij mee. Zoekt u een christelijke school met kleine groepen en een sterke identiteit? Neem dan contact met ons op! 
Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
64
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Op Het Baken werken we met een overblijfrooster. Dit betekent dat alle ouders ervoor kiezen om de kinderen tussen de middag op school te laten eten tegen een kleine vergoeding van ca. 0,25 cent per dag. Omdat alle kinderen overblijven en ouders solidair zijn, kunnen we de kosten laag houden. Voor een leerling in groep 1/2 bedragen de overblijfkosten €20,- per jaar. Voor een leerling in groep 3/4 is dit €30,- per jaar. Voor de kinderen in groep 5 t/m 8 is dit €40,- per jaar. Deze bijdrage is vrijwillig. Het bedrag voor tussenschoolse opvang is maximaal €80,- per gezin per jaar. Mochten de kosten voor u een probleem zijn, neem dan gerust contact op met de directeur. 

Voor de opvang voor en na schooltijd zijn  diverse nabijgelegen kinderopvangplekken beschikbaar, Kids2be, Kruimel & Partou. Deze opvang brengt de kinderen op school en haalt ze na schooltijd ook weer op. U kunt met hen overleggen over de opvang tijdens studiedagen en vakanties. 


Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

De beleidsplannen rond veiligheid en (pest) gedrag zijn op te vragen bij de school.

Terug naar boven