Monseigneur Bekkersschool

Frederik van Eedenlaan 12 2624 VH Delft

Schoolfoto van Monseigneur Bekkersschool

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Wij proberen in de eerste plaats vervanging te regelen door inzet van een van de andere leerkrachten in het team. Lukt dit niet dan schakelen we de invalpool in.

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

De Mgr. Bekkersschool is een R.K.-basisschool in de wijk Voorhof in Delft. Wij werken met een jaarstofklassensysteem.

Op de MBS werken we aan zowel de kennis als de vaardigheden die een kind nodig heeft om in de maatschappij te kunnen leven. Wij vinden het belangrijk om samen met de ouders en het kind aan de ontwikkeling van het kind te werken en hierover te communiceren met elkaar.

Het ‘Primary Years Programme’(PYP) is een internationaal onderwijsprogramma voor leerlingen van 3 tot 12 jaar. Wij zijn kandidaatschool en dit betekent dat ons team in opleiding is om dit programma te kunnen uitvoeren.In het PYP gaat het om onderzoekend leren. De focus ligt vooral op het leren begrijpen van de wereld om ons heen. Het spoort kinderen aan om niet alleen informatie te verzamelen maar deze om te zetten in actie die een bijdrage levert aan henzelf, hun omgeving (gemeenschap) of de wereld waarin ze leven. Meer informatie over IB en het PYP: www.ibo.org

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Samen met de peuterspeelzalen DoR'Mi en Pinokkio vormen wij een VVE.  We organiseren een aantal keer per jaar een koffieochtend voor de ouders waarbij verschillende onderwerpen centraal staan.

De peuters en de kleuters spelen regelmatig samen buiten, ook bezoeken de peuters de kleutergroep.

Taal neemt een belangrijke plaats in in het onderwijsaanbod. Wij gebruiken LOGO 3000 en putten uit de thema's van Piramide. In de kleutergroep ondersteunt een tutor/ onderwijsassistent. De kwaliteitsstandaard voor VVE in Delft is gekoppeld aan het toezichtskader van de onderwijsinspectie. Hierin zijn zeven indicatoren opgenomen: 
Een gericht ouderbeleid
Informatie aan ouders over werkwijze
Intake
Stimuleren van ontwikkelingsstimulerende activiteiten thuis
Participatie in VVE-activiteiten in voor- en vroegschool
Informatie aan ouders over de ontwikkeling van hun kind
Rekening houden met thuistaal.
Zowel bij de kleuter- als bij de peutergroepen wordt er met het observatiesysteem KIJK! gewerkt om de kinderen in hun ontwikkeling te volgen.

Terug naar boven