Ouders zijn welkom op school om over hun kind te praten. Het team vraagt aan u als ouder om daarvoor een afspraak te maken. Wij kunnen ons dan voorbereiden op het gesprek en daar specifiek tijd voor vrij maken. De gesprekken voeren wij op basis van wederzijds respect. We zijn er van overtuigd dat we samen het beste voor uw kind willen. Aangezien wij graag willen dat de leerling zijn ouders en leerkracht als op een lijn ervaart, vinden sommige besprekingen plaats zonder uw kind. Indien wenselijk kan uw kind dan later bij het gesprek betrokken worden.
In de loop van het jaar vinden er diverse vormen van oudercontact plaats. Bij 3 jaar en 9 maanden is er een kennismakingsgesprek tussen ouders, leerkracht en kind. De leerkracht heeft voor dit gesprek met goedkeuring van ouders informatie ingewonnen bij de peuterspeelzaal of kinderopvang. De meeste peuterspeelzalen zorgen zelf ook voor een overdracht over de ontwikkeling van uw kind. Ouders hebben voor dit gesprek een vragenlijst ingevuld. Indien het kind gebruik gaat maken van onze BSO wordt aan ouders gevraagd of zij er prijs opstellen dat dit gesprek tegelijk plaats vindt met de mentor kinderopvang. Op deze wijze vindt kennismaking/intake onderwijs en kinderopvang in een gesprek plaats. Ouders kunnen dan ook aangeven of zij het uitwisselen van gegevens goed vinden.
In de eerste periode van 3 maanden waarin een kind op school zit vindt er een tweede gesprek plaats. Dit is naar keuze een huisbezoek of gesprek op school. Kleuters vinden het vaak leuk om de juf thuis te ontvangen. Daarbij werkt het positief voor de band tussen kind en school.
Ieder jaar houden wij voor de ouders aan het begin van het schooljaar een informatieavond. Op deze avond vertellen de leerkrachten over de manier van werken, materialen, leermethoden en bijzondere activiteiten in de betreffende groep. Deze avond is ook toegankelijk voor ouders van toekomstige leerlingen.
Voor de herfstvakantie is er voor de groepen 3 t/m 8 een eerste gespreksronde. De leerkracht nodigt ouders uit waarvoor een gesprek nodig is, vanaf groep 5 desgewenst met het kind erbij. Heeft een ouder geen uitnodiging, maar wel de wens tot een gesprek dan nodigt de ouder zichzelf uit. De gesprekken vinden plaats in een periode van 2 weken. Het gesprek wordt door 1 van de groepsleerkrachten gevoerd wanneer de groep 2 leerkrachten heeft.
Eind februari gaat het eerste rapport voor de groepen 3 t/m 8 mee naar huis, inclusief een overzicht van de citotoets ontwikkeling. Ook nu vinden in een periode van 2 weken de gesprekken plaats.
De laatste maandag van het schooljaar gaat het tweede rapport mee naar huis, inclusief een overzicht van de ontwikkeling op de citotoets. Ouders en leerkracht kunnen n.a.v. dit laatste rapport een gesprek met elkaar aanvragen.
In november en mei zijn er bij de kleuters gespreksronde. De kleuters werken met een portfolio. Twee keer per jaar zullen de kleuters in het portfolio werken. Aan het eind van groep 2 krijgt iedere leerling zijn portfolio mee naar huis. Ouders en leerkracht kunnen n.a.v. dit laatste rapport een gesprek met elkaar aanvragen.
Wanneer ouders gescheiden zijn, zullen we tijdens hetzelfde gesprek beide ouders informeren over de vorderingen van hun kind.
Voor het begin van ieder schooljaar ontvangen de ouders digitaal de schoolgids, waarin alle wetenswaardigheden van de school van dat betreffende schooljaar vermeld staan. Regelmatig verschijnt het informatieblad "INFO" met informatie voor de komende maand, algemene onderwijszaken, vooruit- en terugblikken op bepaalde gebeurtenissen, achtergrondinformatie, vaste rubrieken, bijdragen van ouders, e.d. Uiteraard beschikt onze school ook over een eigen website, Facebook pagina en Instagram. Op de website kunt u alle wetenswaardigheden over de school vinden. Hier zijn o.a. ook de schoolgids en de regelmatig verschijnende INFO te vinden. Ook ontvangt u regelmatig berichten via Social Schools. Social Schools is een compleet en veilig communicatieplatform, tussen school en ouders, in de vorm van een applicatie, waarin de leerkracht(en) en ouders/verzorgers met elkaar kunnen communiceren.
De oudervereniging en de medezeggenschapsraad organiseren jaarlijks ook een algemene vergadering. Vaste onderdelen van de agenda zijn: jaarverslagen en financiële overzichten, verkiezing van de ouderraad en vaststelling van de jaarlijkse ouderbijdrage.