Basisschool De Horizon

Brahmslaan 42/Poptahof Noord 448a 2625 BW Delft

  • Onze locatie in de Poptahof, grenzend aan het gezellige Poptapark
  • Naast de moestuin ligt onze locatie Brahmslaan.
  • Onze eigen schoolbibliotheek.

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Het kan voorkomen dat een leerkracht ziek wordt. Soms kort, soms langer. Wij zetten op de Horizon de volgende stappen:

1. Er wordt een invaller gevraagd via PoolWest

2. De eventuele duo-collega wordt gevraagd een dag extra te komen werken

Als er na deze twee stappen geen vervanger is gevonden dan hebben we de volgende afspraken:

a. Dubbele bezetting van de zij-instromer en de leerwerktrajecten worden nooit gebruikt voor vervanging

b. De opleidingsdagen van de zij-instromer en de leerwerktrajecten worden nooit gebruikt voor vervanging

c. De Interne Begeleider, Schoolopleider, I-coach en Directeur worden niet ingezet voor vervanging.

d. Kinderen worden niet verdeeld over meerdere groepen. Dit is binnen de nieuwe manier van groepsdoorbroken werken onmogelijk en gaat ten koste van het onderwijs van de groep die verdeeld wordt en de andere groepen.

e. Bij geen vervanging gaat de groep naar huis en wordt dit gemeld aan de ouders op Social Schools. Bij de tweede dag gaat er een andere groep naar huis en gaat deze medewerker vervangen in de groep van de afwezige medewerker. Op deze manier wordt niet steeds dezelfde groep naar huis gestuurd.

f. Alle medewerkers die niet voor een groep staan, maar ondersteunende taken uitvoeren, bijvoorbeeld onderwijsassistenten worden alleen in een uiterste noodsituatie gevraagd om te vervangen. Zij mogen nee zeggen.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Kinderen ontwikkelen zich van nature. Ze zijn nieuwsgierig en willen graag leren. Wij stimuleren daarom de kinderen en dagen ze uit om eigenaar te worden van hun eigen ontwikkeling. Wanneer deze ontwikkeling minder voorspoedig verloopt, bieden wij hulp. De school maakt onderscheid in verschillende vormen van extra ondersteuning voor kinderen die dit nodig hebben, zoals: ondersteuning voor kinderen met een leerachterstand of concentratieprobleemondersteuning voor kinderen met gedragsproblemen of andere sociaal-emotionele problemenondersteuning voor hoog- en meer begaafde kinderen. De school onderzoekt samen met de ouders wat het beste is voor een zo optimaal mogelijke ontwikkeling van hun kind. 

We hebben drie groeigroepen voor kinderen met een combinatie van leer- en gedragsproblemen. Gespecialiseerde leerkrachten begeleiden deze kinderen om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. 

Extern advies, externe leerlingenzorg en passend onderwijs

De school ziet het als haar taak om voor alle kinderen adequaat en passend onderwijs te realiseren op pedagogisch (opvoedkundig) en didactisch (onderwijskundig) vlak, zodat uw kind zich optimaal kanontwikkelen. Als de ontwikkeling stagneert en de interne mogelijkheden van de school om de ontwikkeling op gang te brengen onvoldoende resultaat hebben, wordt externe hulp ingeschakeld. Voordat externe hulp wordt ingeschakeld vindt eerst een gesprek met ouders plaats om hulpvragen en verwachtingen ten aanzien van externe hulp op een lijn te krijgen. Externe hulp kan zijn een orthopedagoog, psycholoog of gedragsdeskundige, die onderzoek verricht naar de problemen en adviseert over de aanpak. Ook kan hulp ingeroepen worden van het samenwerkingsverband. Onze school maakt deel uit van het samenwerkingsverband Passend Primair Onderwijs Delflanden (PPO Delflanden). Dit samenwerkingsverband bestaat uit de basisscholen, die gehuisvest zijn in Delft, Den Hoorn, Lansingerland, Pijnacker-Nootdorp en Schipluiden. Hieronder vallen ook de scholen voor speciaal basisonderwijs. Op www.ppodelflanden.nl vindt u het ondersteuningsplan van het samenwerkingsverband. Doel van deze samenwerking is om kinderen in de leeftijd van 4 – 12 jaar een passende onderwijsplek aan te bieden. Alle scholen houden zich aan de zorgplicht. Dit betekent dat de school waarbij u uw kind aanmeldt zorgt voor een passende onderwijsplek. Dit kan zijn op de eigen school, maar ook op een andere basisschool of in het speciaal onderwijs. Wanneer hier sprake van is zal de school samen met de ouders en het samenwerkingsverband intensief samenwerken om de best passende plek voor uw kind te realiseren.  

Het schoolondersteuningsprofiel van onze school vindt u op de site: www.scholenopdekaart.nl/

Het ondersteuningsplan van PPO Delflanden vindt u op de site: www.ppodelflanden.nl

Jeugdgezondheidszorg (JGZ)

Onze school werkt samen met de Jeugdgezondheidszorg Zuid-Holland West (JGZ). In groep twee worden alle leerlingen uitgenodigd voor een gezondheidsonderzoek, in groep zeven krijgen de leerlingen een gezondheidsles van de jeugdverpleegkundige en ouders ontvangen oproepen voor het rijksvaccinatieprogramma. Ouders kunnen voor (preventieve) vragen over opvoeding en gezondheid van de kinderen contact opnemen met de JGZ. U vindt meer informatie op www.scholenopdekaart.nl bij onze eigen school onder het kopje “ouders en school”. 

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Wij hebben volgend schooljaar 3 groeigroepen en 2 taalgroepen waarin de leerlingen onderwijs op maat krijgen. Zo kijken we bij elke leerling wat er nodig is en hebben we een goed zicht op het individu. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Binnen het VVE-cluster overleggen wij als school intensief met de peuterspeelzaal over de thema's binnen Piramide en Early Years, we organiseren samen informatiebijeenkomsten voor ouders en we organiseren collegiale bezoeken. Ook zijn er gezamenlijke thema afsluitingen.

Terug naar boven