Freinetschool Delft

Loevesteinplaats 8 2613 LE Delft

Schoolfoto van Freinetschool Delft

In het kort

Toelichting van de school

Freinetschool Delft

Op de Freinetschool Delft zijn de ervaringen en de beleving van de leerlingen uitgangspunt voor het onderwijs. Leerlingen en leerkracht trekken er vaak op uit om te leren in het ‘echte leven’. Er wordt minder met lesmethoden gewerkt dan op andere scholen. De Freinetschool gebruikt voornamelijk freinettechnieken.

Basisprincipes van het freinetonderwijs
Het leren vindt plaats in een context die het voor de leerlingen zinvol maakt. Het groepsleven wordt in democratisch/coöperatief overleg tussen leerlingen en leerkracht georganiseerd. Leerlingen leren door experimenteren, ontdekken en handelen. Ze bespreken met elkaar hun ontdekkingen en de betekenis daarvan. Leerlingen leren van de ervaringen van andere leerlingen, volwassenen en culturen. De leerkracht brengt diepte en structuur aan. De school is een leerwerkgemeenschap waarin leerlingen, ouders en leraren samen zorgen voor een optimaal leer- en leefklimaat.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Ervarings- en belevingswereld
  • Vrij onderzoek
  • Creativiteit
  • Kritisch denken
  • Leren van en met elkaar

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

De Freinetschool Delft is een traditionele vernieuwingsschool en trekt door het type onderwijs en de ligging van de locaties een divers publiek. Leerlingen wonen in de wijken Hof van Delft, het centrum, de wijken Buitenhof, Vrijenban, Voordijkshoorn en Wippolder in Delft, Rijswijk en Schipluiden. De ouders van de leerlingen zijn met name Nederlanders en voor het merendeel Nederlandstalig, maar ook veel expats en ouders met een migratieachtergrond vinden hun weg naar de Freinetschool Delft.

De leerlingen die onze school bezoeken zijn verdeeld over 3 locaties in de wijk Hof van Delft en 1 locatie in de wijk Zuidpoort.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
490
Landelijk gemiddelde
212

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven