Basisschool De Horst

Postweg 43 - a 7957 BV de Wijk

  • De lantaarnpalen bij de hoofdingang zijn door Frank Halmans gemaakt naar ontwerp van de leerlingen na het Kunstproject in 2012.
  • Om het kleuterplein uitdagender te maken, hielpen ouders mee met het maken van plannen en met de aanleg.
  • Op De Horst zijn verschillende ruimtes die voor, tijdens en na schooltijd gebruikt worden door KDV, VSO en BSO.
  • Er is een afwisselend aanbod van Culturele expressie, waaronder danslessen voor onze leerlingen in het speellokaal.
  • Tijdens Keuzewerk mogen kinderen bouwen met Kapla.

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

De volledige, nieuwe regeling voor 2017/2018 is te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Wij bieden de leerlingen ontplooiingsmogelijkhedenbinnen ons leerstofjaarklassensysteem. Het is de leerkracht die het verschil maakt, door aandacht te besteden aan zaken die er toe doen. Kinderen hebben een leerkracht nodig die uitlegt, model staat, goede vragen stelt en de juiste materialen en visuele middelen weet in te zetten om zaken inzichtelijk te maken. Wij hebben hoge verwachtingen van leerlingen (én hun ouders) en benoemen dit ook. Wij geven effectieve instructielessen die gestructureerd en doelgericht verlopen, waarbij coöperatieve werkvormen een belangrijk onderdeel zijn. Samen vinden we een oplossing, samen komen we er uit! Wij vinden het belangrijk dat dat onze leerlingen goede resultaten behalen en brengen deze ook systematisch in beeld.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Als IKC De Horst leveren we samen een bijdrage aan de totale ontwikkeling van kinderen (van 0 tot 13 jaar), tot zelfredzame, verantwoordelijke en sociale burgers. We creëren een plek waar de scheidslijn tussen onderwijs en opvang vervaagd, waar kinderen elkaar ontmoeten, hun talenten in brede zin kunnen ontdekken en ontwikkelen en waar wij hen voorbereiden op de maatschappij van de toekomst.

IKC De Horst is een plek waar opvang en onderwijs samenkomen voor kinderen van 0 tot ongeveer 13 jaar. Op de ochtend wordt er gedegen regulier, stevig onderwijs gegeven in taal, rekenen, spelling en lezen door een enthousiast team van vakspecialisten. Deze vakken, of aspecten van deze vakken, komen zo mogelijk op speelse wijze in de opvang terug. In de voor- en vroegschoolse periode staat spel en spelstimulering centraal. De wereldoriënterende-  en creatieve vakken (of aspecten daarvan) worden tijdens onderwijs en opvang aangeboden in thematische vorm, waarbij gekeken wordt naar talenten van zowel kinderen als professionals. 

Terug naar boven