De Boustien

Sportloane 2 a 9271 VN De Westereen

  • In alle groepen is er aandacht voor Frysk en Engels.
  • In de brede school is een prachtige bibliotheek gehuisvest.
  • Talentontwikkeling staat centraal. We hebben aandacht voor de brede ontwikkeling van onze leerlingen.
  • Alleen kom je ver, samen kom je verder! We bouwen aan het zelfvertrouwen en het vertrouwen op een ander.
  • Onze gereconstrueerde schoolpleinen zijn ruimtelijk, groen en uitdagend ingericht. Zo is er veel ruimte om samen te spelen!

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Binnen PCBO Dantumadiel maken we gebruik van een vervangingspool. Vanuit deze pool wordt de vervanging geregeld. Ook maken wij gebruik van Werelddocenten van Semko.  

Omdat er erg weinig leerkrachten beschikbaar zijn in de vervangingspool heeft PCBO Dantumadiel een aantal richtlijnen vastgesteld over de handelingswijze bij ziekte. Indien er geen invalleerkracht beschikbaar is, worden de kinderen de eerste dag verdeeld over de andere groepen. De daaropvolgende dagen hebben kinderen geen les. Ouders zorgen zelf voor opvang. Vanzelfsprekend worden ouders zo spoedig mogelijk geïnformeerd.


Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

In leerjaar 1 en 2 wordt er gewerkt middels de TLA (Thema, Leerdoel, Activiteit) benadering.
Leerkrachten bepalen gezamenlijk een thema voor minimaal 4 weken.
Aan de hand van landelijk vastgestelde kerndoelen worden vervolgens leerdoelen bepaald.
Hieraan gekoppeld worden de activiteiten. Binnen de themaweken staan de doelen centraal.
Deze doelen zijn verweven in het activiteiten aanbod zowel middels het maken van 'werkjes' als ook uitdagende 'ontdek' hoeken.
Een en ander betekent dat rekenen-taal etc. vaak integraal aangeboden worden in plaats van zoals hierboven aangegeven per vak.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De leerkrachten op CBS De Boustien stemmen hun aanbod binnen de groep af op de verschillende onderwijsbehoeften van onze leerlingen. Ze zijn in staat om binnen de methode te differentiëren zowel op basis, extra en verdiepend niveau. Er is een cyclus handelingsgericht werken op school waarbij leerkrachten door directie en IB gecoacht en bevraagd worden op het gegeven aanbod en behoeften van leerlingen. Hulpvragen worden besproken. Wanneer er handelingsverlegenheid (situaties waarbij de leerkracht niet weet hoe te handelen) is die niet op te lossen is binnen de eigen mogelijkheden dan wordt er expertise vanuit passend onderwijs Friesland ingezet. Na toestemming van de ouders kan dan ook een eventueel uitgebreid onderzoek gedaan worden. In het stadium van handelingsverlegenheid worden ouders betrokken bij het proces. Ook in eerdere stadia is overleg en communicatie voor ons van belang.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

tekst

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

In onze brede school is ook Kids First gehuisvest. Vanaf 2 jaar kunnen kinderen hier naar de peuterschool. Ook is er buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 - 12 jaar. Er is regelmatig overleg tussen de leidsters van de peuterschool en onze school. Belangrijkste doel is om de continuïteit en doorgaande lijn van peuterschool naar basisschool te waarborgen.

Naast de samenwerking met Kids First werken we ook nauw samen met de andere kinderopvangorganisaties in het dorp namelijk;
It Boefke en It Flinterke.

Terug naar boven