Op welke manier informeert deze school de ouders?
Op de Boustien kennen we verschillende vormen van communicatie/contact met ouders
Op verschillende momenten in het jaar vinden er gesprekken plaats namelijk;
Startgesprek
Alle ouders worden uitgenodigd voor een startgesprek met de leerkracht aan het begin van het nieuwe schooljaar. Vanaf groep 5 tot en met 8 worden ook de leerlingen uitgenodigd voor het startgesprek. De ontwikkeling van het kind staat centraal. Waar ben je goed in, wat wil je graag leren en wat verwacht je van je nieuwe groep.
Rapport/ontwikkelgesprekken
Tweemaal per jaar organiseren we de zogenaamde rapport/ontwikkelgesprekken. Tijdens deze gesprekken staan de resultaten van de toetsen en de algehele ontwikkeling van de kinderen centraal. Vanaf groep 5 worden de kinderen samen met hun ouders uitgenodigd voor de gesprekken. Leerkrachten hebben samen met de leerling vooraf aan de gesprekken een individueel 'ontwikkel' gesprek. We gebruiken hiervoor de toolbox talentengesprekken welke we zelf hebben ontwikkeld. Daarin worden de talenten en nieuwe ontwikkeldoelen besproken. De leerling wordt hierdoor nauw betrokken bij de eigen ontwikkeling. In groep 1 tot en met 4 vinden de gesprekken plaats zonder de kinderen. Ook tijdens deze gesprekken staan de talenten en ontwikkeldoelen centraal.
Informatie digitaal
Veel informatie voor ouders wordt digitaal verstuurd. Op de website is actuele informatie te vinden waaronder de schoolgids. Maandelijks versturen we via ons administratiesysteem Parnassys nieuwsbrieven naar alle ouder(s)/verzorgers en relaties van onze school. Via Parnassys wordt ook de mailing van de groepsleerkrachten naar ouders verstuurd. Verder delen we informatie via het ouderportaal en onze Parro app.
Natuurlijk kunt u, en dat vinden we heel belangrijk, tussen deze geplande informatiemomenten altijd de betrokken leerkracht benaderen voor informatie betreffende uw kind. Als u een vraag heeft, willen we graag dat u contact met ons opneemt.
Informatieverstrekking aan gescheiden ouders. De informatievoorziening aan gescheiden ouders is in het Burgerlijk Wetboek (art. 377) geregeld. De opvoedende ouder krijgt natuurlijk alle informatie van school. De ouder die belast is met de opvoeding van de kinderen, is verplicht informatie door te geven aan de andere ouder. De leerkracht zal dus niet uit zichzelf de ouder zonder wettelijk gezag informeren. We werken volgens een protocol.
Ouderhulp
Een goede leerkracht kan veel, heel veel. Maar samen met ouders kunnen we meer! Als ouders mee investeren in de school, maken we een rijkere school. We hopen op een actieve bijdrage van ouders bij activiteiten op school. De aard van de activiteit varieert van verzorgen van vervoer, begeleiden bij excursies/voorstellingen, begeleiden bij crea-middagen, techniekweken, etc....
Ouderpeiling
Een aantal keren per jaar zetten wij een korte vragenlijst/poll uit voor onze ouders. De vragen hebben betrekking op onze bouwstenen/ontwikkelpunten. Ons doel is om met de uitkomsten ons onderwijs bij te stellen en door te ontwikkelen. We nodigen onze ouders bij iedere vragenlijst/poll uit om met ons door te praten over de verschillende onderwerpen. Hiervoor organiseren we verschillende avonden.