Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare instellingen: <b>alle instellingen in het basisonderwijs met een vergelijkbare schoolweging en leerlingenaantal</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/3418f8d2-188d-490e-88d6-436f8aba8b8a" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Wij hebben in het schooljaar 2022-2023 27 groepen.
Onze kleutergroepen zijn homogeen samengesteld dus 3 groepen 4-5 jaar en 3 oudste kleutergroepen.
De groepen 3 t/m 8 zijn ook homogeen ingedeeld.
Aan het eind van elk schooljaar bekijken wij de groepssamenstellingen. Er kunnen dan redenen zijn om de groepssamenstelling te wijzigen. De aanleiding kan dan van formatieve of organisatorische aard zijn maar er kan ook sprake zijn van schoolbeleid of een verstoring van het evenwicht binnen de groepen.
Bij samenstelling van de groepen houden we in elk geval rekening met:
- evenredige mix tussen jongens en meisjes
- broertjes en zusjes
- goede verdeling van kinderen die extra ondersteuning nodig hebben (extra aandacht voor de cognitieve ontwikkeling, sociaal-emotionele ontwikkeling|)
- vriendjes/vriendinnetjes (geldt alleen bij herverdeling, niet bij instroom van 4 jarigen)
Op de Mereveldlaan zitten de groepen 1 t/m 4 en in dit gebouw beschikken wij over 2 speellokalen (voor de gymles aan de kleuters), een grote tussenruimte die leerrijk is ingericht en 2 schoolspeelpleinen. Onze groepen 5 t/m 8 zitten op de Boelenslaan en wij hebben daar een grote aula, een bibliotheekruimte en 2 schoolspeelpleinen.
De kinderen van de groepen 3 t/m 8 gymmen in de gym- en sportzaal aan de Mereveldlaan en/of in de sporthal de Marehal. Deze gymlessen worden door een vakleerkracht gegeven.
De school heeft een schoolondersteuningsprofiel (SOP): Het SOP beschrijft op hoofdlijnen wat de school, naast de basis, nog meer te bieden heeft, maar ook wat de grenzen van de school zijn. Het gaat om de specifieke zorg die geboden kan worden, maar ook welke expertise er in de school direct of indirect aanwezig is. Het gaat hier dan bv. om extra deskundigheid op het gebied van dyslexie, dyscalculie, autisme, gedrag etc.. Als de ondersteuning die nodig is, ondanks alle inzet niet voldoende is, dan is er de mogelijkheid van speciaal (basis) onderwijs. Het aantal kinderen dat door de Drie Koningschool wordt verwezen is laag en ligt onder het landelijk gemiddelde. Het SOP wordt vastgesteld door het C.v.B., nadat ook de Medezeggenschapsraad haar advies er over heeft gegeven. Het SOP is tot stand gekomen in samenwerking met alle basisscholen binnen het samenwerkingsverband Utrecht.
Het samenwerkingsverband Utrecht PO: Het samenwerkingsverband ondersteunt scholen om voor ieder kind in Utrecht een passende onderwijsplek te kunnen bieden. Zij zijn een belangrijke partner in samenwerking met scholen, schoolbesturen, kernpartners (buurtteam, leerplicht, jeugdgezondheidszorg), kinderen en u als ouder. Met elkaar werken we samen vanuit de kernpartneraanpak. Het samenwerkingsverband zet haar expertise en middelen in voor kinderen die iets extra’s nodig hebben om zo optimaal mogelijk tot ontwikkeling te komen. De consulenten van het samenwerkingsverband denken mee met school, ouders en eventueel kernpartners om gezamenlijk te komen tot de juiste ondersteuning. De school kan de consulenten betrekken door het aanvragen van een startgesprek, waarmee elke vorm van ondersteuning begint. Vormen van ondersteuning zijn bijvoorbeeld een analyse en ondersteuningstraject (kortdurende en preventieve ondersteuning), een arrangement voor interne/externe ondersteuning of een verwijzing naar speciaal (basis)onderwijs. Voor meer informatie verwijzen we u naar graag naar de website van het samenwerkingsverband: www.swvutrechtpo.nl. Met elkaar bereiken we het beste voor de kinderen, daar zijn we van overtuigd!
Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning
Wij voeren ons NPO (uitgeschreven nationaal plan onderwijs) uit.
Ongeveer twee maanden voor de vierde verjaardag van het kind worden de ouders uitgenodigd voor een intakegesprek. Als uit de informatie die wij dan krijgen, blijkt dat het kind een VVE - traject heeft gevolgd, zullen wij, na toestemming van de ouders, contact opnemen met desbetreffende VVE organisatie. Op die manier kunnen we ons aanbod laten aansluiten op de al opgedane kennis en vaardigheden van het kind.