Drie Koningen

Pastoor Boelenslaan 10 3454 AB De Meern

  • Schoolfoto van Drie Koningen
  • Schoolfoto van Drie Koningen
  • Schoolfoto van Drie Koningen
  • Schoolfoto van Drie Koningen
  • Schoolfoto van Drie Koningen

In het kort

Toelichting van de school

De juiste basisschool voor uw kind  

In acht jaar basisonderwijs gaat uw kind zo'n 1600 dagen ofwel 7520 uur naar school. Dat is een groot deel van een kinderleven. Wij zijn ons ervan bewust dat we een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van uw kind. Het is daarom belangrijk dat u met zorg de school kiest die het beste bij uw kind en bij u past. Via deze gids willen wij u allereerst iets vertellen over de stichting waar de school deel van uitmaakt, vervolgens over de school. In deze gids willen we u een beeld geven van onze uitgangspunten en doelstellingen. We zetten uiteen hoe we tegen onderwijs en burgerschap aankijken en geven aan hoe de leerlingenzorg is georganiseerd. Daarnaast voorzien wij u via deze gids van de nodige praktische informatie over de stichting en de school van uw kind.

RKBS Drie Koningen

In het midden van de oude kern van De Meern ligt RKBS Drie Koningen. Een school met twee locaties die dicht bij elkaar liggen. De locatie Mereveldlaan (groep 1 t/m 4) is een paar jaar geleden opgeleverd, terwijl de locatie Boelenslaan (groep 5 t/m 8) gerenoveerd is. Onze school heeft momenteel 27 groepen en een team van 50 personeelsleden. Het leerlingaantal schommelt rond 600 leerlingen. Waarom is de Drie Koningen de juiste school voor uw kind(eren)?

- We bieden goed onderwijs middels een kennisrijk curriculum; 

- We werken met een team van enthousiaste en professionele leerkrachten;

- We zorgen voor een veilig pedagogisch klimaat; We hebben hoge verwachtingen van onze leerlingen;

- We zijn een school die lezen stimuleert!

Wijs! - Sterk onderwijs in Utrecht 

Wijs! is het bevoegd gezag voor katholiek primair onderwijs in Wijk 1​0 van de gemeente Utrecht.Tot de stichting behoren:

- Drie Koningenschool (De Meern) www.driekoningenschool.nl​

- Blink (Vleuten/Vleuterweide) www.basisschool-blink.nl

- Fonkeling (Vleuten/Vleuterweide) www.ikcdefonkeling.nl

- Het Veldhuis (Veldhuis) www.hetveldhuis.nl ​   

- Sint Bonifatiusschool (Haarzuilens) www.stbonifatius.nl

- Willibrordschool (Vleuten) www.willibrordschool-vleuten.nl 

- Website Wijs! www.wijs-utrecht.nl 

Voor specifieke informatie over onze scholen verwijzen wij u naar de betreffende websites. Het bevoegd gezag van de stichting is het College van Bestuur (CvB). Het CvB wordt gevormd door mevrouw M.H. van den Haak. Zij is de voorzitter van het CvB. Het CvB ontwikkelt in samenspraak met de directeuren het beleid voor de gehele stichting en voert hierover overleg met de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad (GMR). Het beleid wordt vastgesteld door het CvB en het toezicht is georganiseerd met de Raad van Toezicht.  


Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Bij ons kan een kind alles leren!
  • Goed onderwijs middels een kennisrijk curriculum.
  • Een team van enthousiaste leerkrachten.
  • Een veilig pedagogisch klimaat.
  • Lezen = kennis.

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Wij hebben momenteel 25 homogene groepen. We proberen combinatiegroepen te vermijden. 

Op de Mereveldlaan zitten de groepen 1 t/m 4 en in dit gebouw beschikken wij over 2 speellokalen (voor de gymles aan de kleuters), een grote tussenruimte die leerrijk is ingericht met bibliotheek en 2 speelpleinen. Onze groepen 5 t/m 8 zitten op de Boelenslaan en wij hebben daar een grote aula, een bibliotheekruimte en 1 speelplein. De kinderen van de groepen 3 t/m 8 gymmen in de gym- en sportzaal aan de Mereveldlaan en/of in de sporthal de Marehal. Deze gymlessen worden door een vakleerkracht gegeven.

Aan het eind van elk schooljaar bekijken wij de groepssamenstellingen. Er kunnen dan redenen zijn om de groepssamenstelling te wijzigen. De aanleiding kan dan van formatieve of organisatorische aard zijn maar er kan ook sprake zijn van schoolbeleid of een verstoring van het evenwicht binnen de groepen. Bij samenstelling van de groepen houden we in elk geval rekening met:

  • goede verdeling van leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben
  • verdeling jongens/meisjes
  • een juiste mix van leerlingen op basis van persoonlijkheid
  • sociale contacten binnen de huidige groep (dit geldt niet voor instroom van vierjarige leerlingen).



Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
606
Landelijk gemiddelde
212

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Veiligheidsbeleid 

In het veiligheidsbeleid van Wijs! is beschreven wat we doen om de veiligheid van leerlingen, medewerkers en ouders te waarborgen. Het veiligheidsbeleid omvat meerdere onderdelen, denk hierbij aan beleid m.b.t. medisch handelen van leraren, omgaan met privacygevoelige informatie en bijvoorbeeld de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling. Wilt u hierover meer informatie, dan kunt u hiervoor de directeur of schoolleider raadplegen.

Vertrouwensinspecteur Inspectie van het Onderwijs

Ouders kunnen de vertrouwensinspecteur van de Inspectie van het Onderwijs raadplegen wanneer zich in of rond de school (ernstige) problemen voordoen op het gebied van: seksueel misbruik, seksuele intimidatie, psychisch en fysiek geweld (waaronder pesten), discriminatie en radicalisering. Contactgegevens en meer informatie vindt u via de website: https://www.onderwijsinspectie.nl/onderwerpen/vertrouwensinspecteurs


 

Terug naar boven