R.K. Basisschool WSKO De Achtsprong

Sportlaan 47 2678 VG De Lier

 • Er zijn op school tablets en chromebooks, waar diverse klassen mee werken.
 • Locatie Sportlaan
 • Locatie Achterlaantje
 • Wij zijn een gezonde, sportieve school!

Hoe tevreden zijn ouders over de school?

Toelichting van de school

Uit de oudertevredenheid-vragenlijst zijn een aantal punten naar voren gekomen, waar wij als school iets mee kunnen.
Hieronder zullen we de punten opsommen en aangeven wat hiermee te doen. 

 • Meer jongens activiteiten op het plein.
  In het verbouwingsplan zullen we de jongens activiteiten op het plein meenemen. We merken dat jongens (maar ook meisjes) graag voetballen op het plein. We gaan kijken of er op het vernieuwde plein een gebied te creëren valt waar er bijvoorbeeld gevoetbald kan worden. Ook zullen we het plein zo aanpassen, dat er genoeg mogelijkheden zijn voor de kinderen. Denk ook aan bijvoorbeeld rustig plekken. 
 • Meer begeleiding op het plein door leerkrachten.
  Wij zullen komend schooljaar de leerkrachten meer inzetten tijdens de pauzes. Er zijn leerkrachten die wat flexibeler zijn in het nemen van de pauzes. 
 • In de kleine pauze binnen eten, i.p.v. buiten.
  Wij geven de kinderen de mogelijkheid om binnen te eten in de kleine pauze (meestal na de pauze). Toch zijn er leerlingen die niet kunnen wachten en hun eten mee naar buiten nemen. 
 • Het melden van de afwezigheid van een leerkracht
  We zullen de afwezigheid van de leerkracht melden in de app. Zo weten ouders, maar ook kinderen van te voren (‘s ochtends) wanneer een leerkracht ziek is en er een andere leerkracht voor de groep staat. 
 • Informatie van de informatieavond
  Wij zullen na afloop van de informatieavond u een beknopt a4tje meegeven, waar u alle informatie rustig terug kunt lezen. 
 • Hoe zit het nu met de Gruitdagen?
  Wij zijn een Gezonde Sportieve school. Om het gezonde eten te stimuleren, hebben wij op school twee Gruitdagen, woensdag en vrijdag. Deze dagen stimuleren wij de kinderen om een stuk fruit of groente mee te nemen in de kleine pauze. Daarnaast vinden we het ook leuk, wanneer er tijdens een verjaardag een gezonde traktatie getrakteerd wordt. Dit zullen we ook stimuleren in de nieuwsbrief. Vind u het leuk om de leerkracht te verwennen, ook al houden de vrouwen van chocola, maakt u ons ook erg blij met iets gezonds. Als laatste vinden wij het niet de bedoeling dat kinderen een snoepje meekrijgen voor tussen de middag. Een snoeptomaatje is natuurlijk wel goed!
 • Hoe laat gaan de deuren ‘s ochtends open?
  Afgelopen schooljaren ging de eerste bel 5 minuten van te voren. Wij gaan dit veranderen naar 7 minuten van te voren. Zo is er iets meer tijd voor kinderen om hun tas/jas op te hangen en in de klas te komen zitten. De leerkracht kan dan echt om half 9 beginnen. 
 • Pastoor op school?
  Net als afgelopen jaar, proberen we de pastoor uit te nodigen tijdens Kerst en Pasen. Hij zal dan het verhaal vertellen in de verschillende groepen. 

Download tevredenheidsrapport Bron

Terug naar boven