Hoe melden ouders hun kind ziek of afwezig?
Over schoolverzuim
Scholen zijn verplicht ongeoorloofd schoolverzuim te melden bij de leerplichtambtenaar. Soms kan het zijn dat een leerling niet naar school kan gaan en er sprake is van geoorloofd schoolverzuim. Op de website van de Rijksoverheid (www.rijksoverheid.nl) staat uitgelegd hoe en wanneer er sprake is van geoorloofd verzuim.
Voorwaarden voor geoorloofd schoolverzuim
- bij ziekte moet de directeur dit op tijd horen;
- bij een verplichting vanuit een geloofsovertuiging moet de ouder/voogd de directeur van tevoren informeren;
- voor afwezigheid wegens een huwelijk of uitvaart moet de directeur vooraf toestemming geven.
Is het niet mogelijk op vakantie te gaan tijdens de schoolvakanties? Dan kunt u bij de schoolleiding toestemming vragen voor schoolverlof buiten de schoolvakanties.
Hoe melden ouders hun kind ziek?
Uw kind ziekmelden
Wanneer uw kind ziek is, of om een andere reden niet op school kan komen, dan moet u dat telefonisch voor aanvang van de schooltijd aan ons doorgeven. Wordt een kind van groep 1 t/m 8 tijdens schooltijd ziek, dan willen wij graag dat de ouders/verzorgers zelf hun kind uit de klas komen ophalen. U wordt dan altijd door de groepsleerkracht gebeld. In verband hiermee is het handig, wanneer wij bij uw afwezigheid over een reserve-adres en telefoonnummer beschikken (bijvoorbeeld buren, familie). Bij de inschrijving kunt u die gegevens bij ons opgeven. Bij langdurige afwezigheid neemt de leerkracht contact met u op. Er kunnen dan eventueel afspraken worden gemaakt over huiswerk e.d.
Hoe vragen ouders verlof aan voor hun kind?
Verlof aanvragen
Voor de aanvraag van verlof moet een formulier ingevuld worden. Dit formulier kan opgehaald worden in de directiekamer en staat online op de website van de school bij “Onze school” => "Documenten".
Vrijstelling
Op een gemotiveerd verzoek van ouders kan door het bevoegd gezag een individuele vrijstelling van in de schoolgids genoemde activiteiten worden verleend. Deze bevoegdheid is gedelegeerd aan de directeur van de school. Een vrijgestelde leerling kan niet naar huis worden gestuurd, maar krijgt op school andere activiteiten aangeboden. Bij vrijstelling wordt dit doorgegeven aan de inspectie van het onderwijs.
Vrijstelling kan worden verleend voor het volgen van godsdienst- of levensbeschouwelijk onderwijs, lichamelijke opvoeding, in het activiteitenplan geplande evenementen.