Waar gewerkt wordt, maakt men fouten. Dat is op scholen niet anders. Ouders zijn welkom bij de groepsleerkracht om klachten of problemen te bespreken en samen naar een goede oplossing te zoeken,. Wanneer u vragen, problemen of klachten hebt over het onderwijs of andere schoolzaken kunt u deze voorleggen aan de directeur. Zij bespreekt het probleem met alle betrokkenen en zoekt naar een oplossing.
Als ouders niet tevreden zijn over de manier waarop een probleem of klacht door de schooldirectie wordt opgepakt, kunnen zij contact opnemen met de vertrouwenspersoon. Mocht de kwestie dan nog niet naar tevredenheid kunnen worden afgerond, dan kan de klacht ingediend worden bij het college van bestuur van Stichting Comprix. De klachtenregeling van Stichting Comprix bevat de te nemen stappen en mogelijkheden voor het indienen van een klacht. Deze is te vinden op de website van Stichting Comprix:
www.comprix.nl/info-voor-ouders/klachtenregeling/ega
Verantwoordelijkheid en verzekering
Tijdens de schooltijden zijn de leerkrachten verantwoordelijk voor de leerlingen. Die verantwoordelijkheid begint een kwartier voor aanvang van de lessen en eindigt een kwartier na afloop van de schooldag.
De leerlingen zijn via de school voor Wettelijke Aansprakelijkheid (W.A.) verzekerd van huis naar school en terug via de kortste route.
Tijdens elke schoolse of buitenschoolse activiteiten in groepsverband zijn de leerlingen verzekerd (bijv. schoolreis, zwemmen, excursies, etc.).
De school gaat er overigens van uit dat alle ouders een ziektekostenverzekering hebben afgesloten en dat zij verzekerd zijn voor Wettelijke Aansprakelijkheid (W.A.).
De school kan niet aansprakelijk voor diefstal worden gesteld, b.v. de diefstal van een fiets uit de niet bewaakte fietsenstalling.
De school kan alleen aansprakelijk worden gesteld wanneer de school in gebreke is gebleven b.v. bij onvoldoende toezicht. Wanneer een kind schade heeft geleden, wat veroorzaakt is door een ander kind, dan kan de geleden schade worden verhaald bij de ouders van het kind dat de schade heeft veroorzaakt.
Chromebooks en/of I-pads (digitaal onderwijs) spelen op de school een grote rol. Vaak wordt er ook een koptelefoon bij geleverd. De leerling is verantwoordelijk voor de wijze waarop hij omgaat met deze middelen. Bij schade aan deze digitale middelen zal een beroep worden gedaan op de verzekering van de ouders van het kind, welke de schade heeft veroorzaakt.