Extra informatie
Jeugdgezondheidszorg van de GGD
Als ouder kunt u advies vragen aan de jeugdarts of jeugdverpleegkundige. De intern begeleider kan deze contacten voor u regelen. Daarnaast zijn er vaste momenten dat uw kind in contact komt met een medewerker van de GGD:
- In groep 1 onderzoekt de jeugdarts uw kind en bespreekt de ontwikkeling met u.
- In groep 6 wordt uw kind gemeten en gewogen tijdens een gymles door de jeugdverpleegkundige.
Hoofdluiscontrole
In de week na een schoolvakantie is er controle op hoofdluizen in alle groepen. De exacte data staan in de jaarkalender. Wilt u deze dag uw kind(eren) geen gel indoen en een makkelijk kapsel maken?
Privacybeleid
Ouders en verzorgers van onze leerlingen moeten ervan uit kunnen gaan dat wij verantwoord omspringen met privégegevens van onze leerlingen en dat de privacy bij ons in goede handen is. Het goed regelen van die bescherming wordt steeds belangrijker. In de huidige digitale samenleving maken scholen steeds meer gebruik van digitale leermiddelen. Dat doen we om leerlingen zo goed mogelijk op de toekomst voor te bereiden. Bovendien kunnen we met deze digitale leermiddelen nog beter aansluiten bij de mogelijkheden van onze leerlingen. Onderwijs op maat komt hiermee steeds dichter bij! Het privacy-beleid is op onze website in te zien.Voor vragen, opmerkingen of klachten kunt u contact opnemen met de functionaris gegevensbescherming via het webformulier. Meer informatie over de privacywetgeving (AVG) op onze scholen is in te zien op ons IBP portaal. IBP staat voor InformatieBeveiliging en Privacy
Plaatsen van foto’s en video’s
Het is ouders/verzorgers niet toegestaan om foto’s en/of filmpjes van kinderen, anders dan hun eigen kind(eren) via sociale media te verspreiden. Dat is wettelijk zo bepaald. Via Parro wordt jaarlijks, aan het begin van het schooljaar, aan de ouders gevraagd om de privacy-voorkeur in de Parro-app te bevestigen of aan te passen. Hierdoor kunnen wij foto’s of filmpjes van kinderen delen met ouders via onze website of Parro. Foto’s en filmpjes van leerlingen voor wie de ouders/verzorgers geen toestemming hebben gegeven, worden niet gepubliceerd. Ook voor andere media-uitingen (bijvoorbeeld een flyer, poster of boekje) waarvoor school een afbeelding van het kind wil gebruiken geven ouders/verzorgers hun privacy-voorkeur aan via de Parro-app. De ouders/verzorgers kunnen hun toestemming te allen tijde weer intrekken. De afbeeldingen/het filmmateriaal van de betreffende kind(eren) zullen dan van de site verwijderd worden. De school kan echter niet voorkomen dat anderen, in de periode dat de foto’s wel op internet stonden, de foto’s gedeeld hebben. De school kan dan ook geen garantie geven dat de verwijderde afbeeldingen niet elders op het internet kunnen staan.
Geen mobieltjes op school
In het verleden hadden wij niet voldoende devices op school en was het soms handig dat kinderen hun mobiel bij zich hadden voor educatief gebruik. Tegenwoordig hebben wij voldoende devices en is een mobiel op school niet meer nodig. Wij hebben ervaren dat het mobielgebruik direct voor en na schooltijd voor onrust kan zorgen. Kinderen zijn bezig met hun mobiel in plaats van het begroeten van elkaar en het echt zien van elkaar. Daarom vragen wij kinderen en ouders/verzorgers om de mobiel van het kind thuis te laten. In het primair onderwijs en het (voortgezet) speciaal (basis)onderwijs zijn mobiele telefoons, tablets en smartwatches ook niet meer toegestaan in de klas.
Gezonde School = Rookvrije school
De Höve wil een Gezonde School zijn. We besteden aandacht aan een gezonde leefstijl, gezonde voeding en gezond met elkaar om gaan. Volgens wettelijke bepalingen dienen alle scholen en schoolpleinen in Nederland Rookvrij te zijn. Wij willen daar van harte aan meewerken. Ook onze school en ons schoolplein is ROOKVRIJ.