Groen van Prinsterer Basisschool

Groen van Prinstererweg 2 3731 HB De Bilt

  • Schoolfoto van Groen van Prinsterer Basisschool
  • Schoolfoto van Groen van Prinsterer Basisschool
  • Schoolfoto van Groen van Prinsterer Basisschool

Het team

Toelichting van de school

Op de Groen van Prinstererschool werken 22 teamleden. De samenstelling van het team is gemêleerd. Zo zijn er binnen de school startende leerkrachten en leerkrachten met al vele jaren ervaring, veel juffen en ook een aantal meesters en begeleiden wij ieder jaar meerdere studenten van de Pabo.

De meeste teamleden op de Groen van Prinstererschool zijn groepsleerkrachten. In veel groepen zijn twee leerkrachten werkzaam die ieder bepaalde dagen of dagdelen voor hun rekening nemen. Vanzelfsprekend zijn de leerkrachten verantwoordelijk voor de groep. Zij zijn de spil waarom het in een schooljaar draait voor uw kind. Zij dragen de zorg voor het welzijn van de kinderen en voor het bereiken van de doelen. Ook als blijkt dat een kind speciale begeleiding in de klas nodig heeft, zijn zij voor u, zeker in eerste instantie, het aanspreekpunt. Tevens zijn er meerdere teamleden binnen de school met een specifieke taak. U kunt hierbij denken aan; Intern begeleider (IB), Remedial teacher (RT), ICT, coaches en een vakleerkracht voor bewegingsonderwijs.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

De personele bezetting binnen de school is door de week heen zo verdeeld, dat we dit bij verlof of korte afwezigheid door ziekte veelal intern kunnen oplossen. Bij langdurige afwezigheid zullen we proberen dit te laten opvangen door een externe.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

In de groepen 1-2 wordt thematisch gewerkt. Dit gebeurt veelal in spel of speelsfeer. Bij ieder thema zijn er activiteiten voor de verschillende ontwikkelingsgebieden en is er veel aandacht voor de motorische en sociale ontwikkeling. Tijdens het spelen in allerlei spelvormen krijgt het kind contact met andere kinderen. Voor het leerstofaanbod wordt o.a. gebruik gemaakt van de methode “Kleuterplein”. Daarmee wordt op verantwoorde wijze richting gegeven aan de leerbehoefte van kinderen en ook een goede aansluiting met het programma in groep 3.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Vanaf groep 3 is er veel aandacht voor de basisvaardigheden rekenen, taal en lezen. Hierbij hanteren we het EDI model. We maken volop gebruik van ICT, we kunnen zo de lessen op een zeer wisselende wijze aantrekkelijk en zinvol maken. Wereldoriëntatie bieden we geïntegreerd aan en gebruiken daarbij verschillende verwerkingsvormen. De lessen levensbeschouwing en sociale vaardigheden lopen veelal in elkaar over. De urentabel is voor deze groepen een indicatie en kan per week verschillen.

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De Groen van Prinstererschool heeft, net als de andere scholen binnen de Stichting Delta gekozen voor het ondersteuningsprofiel van de smalle zorgschool. Binnen dit profiel worden de leerlingen met de meest voorkomende basisondersteuningsbehoeften (zoals bijv. dyslexie) opgevangen in de school. Voor kinderen met een heel specifieke ondersteuningsbehoefte wordt hulp van buitenaf ingeschakeld of wordt er samen met de ouders gezocht naar een andere school die passend is.

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Terug naar boven