Het Avontuur

Ruigedoornstraat 23 7721 BW Dalfsen

Schoolfoto van Het Avontuur

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Hoe wordt vervanging geregeld?

Wanneer een leerkracht ziek is wordt in eerste instantie een invaller gezocht. We streven naar zo min mogelijk verschillende invallers voor de groep.  In een stappenplan maken we duidelijk wat we doen in geval van een zieke leerkracht.  Stap 1:  Op de eerste dag dat een leerkracht ziek is proberen we intern voor vervanging te zorgen. Stap 2:  Parttimers die die dag niet werken wordt gevraagd te komen vervangen. Stap 3:  Er wordt aan een medewerker van Openbaar Onderwijs Zwolle om vervanging gevraagd. Stap 4:  De kinderen van de afwezige leerkracht worden verdeeld volgens een vast verdeelschema als er geen vervanging is. Stap 6:  De ouders worden verzocht hun kind(eren) thuis te houden. Stap 7:  Indien een leerkracht langer afwezig is, zal in geval van het ontbreken van vervanging een wisselschema worden gehanteerd, zodat enkele groepen afwisselend een dag vrij zullen zijn.   NB: In sommige gevallen kan het voorkomen dat de ouders ’s ochtends of de avond er voor worden gebeld met de vraag hun kind(eren) thuis te houden. Is er geen opvang mogelijk, dan zijn de kinderen altijd welkom op school en worden ze opgevangen in een andere groep. Natuurlijk doen wij er alles aan om de opvang zo soepel mogelijk te laten verlopen. Kinderen thuis houden is een laatste stap. Echter, nood breekt wet.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Naast de intern begeleider is er een orthopedagoog sociaal emotionele ontwikkeling (gedragsspecialist) werkzaam op Het Avontuur.

Verder beschikken we over een reken- en taalspecialist, een specialist "Het jonge kind", een coach hoogbegaafdheid en een beeldcoach (Video interactie begeleiding)

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

In dit schoolondersteuningsprofiel (sop) beschrijven wij als school wat de mogelijkheden zijn om leerlingen te ondersteunen. Hierbij gaan wij uit van basisondersteuning en extra ondersteuning. De afspraken over de invulling van de basisondersteuning zijn op het niveau van het samenwerkingsverband gemaakt en gelden voor alle deelnemende scholen. De basisondersteuning heeft betrekking op onderwijsinhoudelijke aanpakken en op de kwaliteit van de ondersteuningsprocessen in onze school. De extra ondersteuning beschrijft de specifieke mogelijkheden van onze school, die verder gaan dan de afspraken over de basisondersteuning. Dit schoolondersteuningsprofiel is in samenspraak met en binnen het schoolteam tot stand gekomen en vastgesteld.

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Doomijn kinderopvang – Stap in de kinderwereld!In ons gebouw is de BSO gevestigd. Doomijn is onze partner.Een BSO met mogelijkheden en vooral veel gezelligheid. Onze locatie wordt omringd met alles wat maar leuk is. We zijn gevestigd in Het Avontuur. We maken daarnaast gebruik van kulturhus ‘de Trefkoele+’ en daarmee is er op elk moment iets te beleven en te ontdekken. Precies wat kinderen nodig hebben.Stap in de kinderwereld bij Doomijn Kinderopvang en verwonder je. Bij Doomijn is het fijn en vertrouwd en zijn ze groots in het kleine. Ze zijn gek op de natuur en er is alle ruimte om te ontdekken, fouten te maken en vies te worden. Want daar leer je van. Je mag spelen zonder te presteren en kleuren zonder lijntjes. Doomijn ziet wat je kan en wat je nodig hebt. Als kind én als ouder. Doomijn trekt samen op met ouders, want ouders zijn onvervangbaar en kinderopvang onmisbaar in de ontwikkeling van een kind. Vol verwondering, over en met elkaar. Samen groeien en leren over wat er nú echt toe doet. De winst van Doomijn zit in het kind: het rendement gaat rechtstreeks naar het verbeteren van alles wat ze doen. En dat zie je elke dag terug op de gezichten van de kinderen. Zo draagt Doomijn met de kinderdagverblijven, peuteropvang en buitenschoolse opvang bij aan een betere startpositie voor kinderen, liefde voor hen en hun ouders en meer verbinding in de maatschappij.

Terug naar boven