Wij vinden het belangrijk dat u met uw vragen bij ons terecht kunt. Daarom hebben we regelmatig een inloopspreekuur. U kunt ons dan in de mensa van de school vinden, waar we onder het genot van een kopje koffie/thee graag met u in gesprek gaan. U hoeft zich niet aan te melden voor dit uur, maar kunt gewoon komen. Daarnaast kunt u altijd een afspraak met ons maken om e.e.a. te bespreken. De data van de inloopspreekuren en gesprekken met de andere teamleden kunt u terugvinden in de agenda van Social Schools. Mocht u, los van de gesprekscyclus, een coach (telefonisch) willen spreken, dan kunt u het beste via de mail een afspraak maken. Op deze manier kan de coach ook daadwerkelijk tijd voor u inplannen. Voor schooltijd is er alleen tijd voor heel korte mededelingen, al heeft ook hiervoor de mail de voorkeur. Tijdens schooltijd kunt u de coaches niet spreken.
Informatievoorziening aan gescheiden ouders: Indien de ouders van een leerling gescheiden zijn, is het belangrijk dat er duidelijkheid is over de manier waarop de communicatie en consultatie over de vorderingen van de leerling verloopt. De school volgt de wettelijke regels met betrekking tot de informatieplicht jegens gescheiden ouders. Dat betekent dat de school ervan uitgaat dat ouders die beiden het ouderlijk gezag verkregen hebben, elkaar informeren met betrekking tot zaken rondom hun zoon of dochter indien er informatie mee naar huis komt etc. Wij nodigen beide ouders uit voor Social Schools, zodat ieder dezelfde informatie heeft. Natuurlijk zijn beide ouders ook gezamenlijk welkom bij de ouderavonden en rapportgesprekken. In overleg met de school kan daarvan worden afgeweken.
Gezonde school: We vinden we het belangrijk dat kinderen goed in hun vel zitten. Dit draagt bij aan het leren en heeft een positieve invloed op de ontwikkeling. Gezonde voeding is een onderdeel van je goed voelen. Het is belangrijk dat kinderen gevarieerd eten en drinken en dat alle voedingsgroepen gedurende de dag aan de orde komen. Gezonde voeding maakt dat kinderen zich goed kunnen concentreren en zich fitter voelen. Samen met ouders zorgen we voor gezond eten en drinken tijdens de ochtendpauze en de lunch. Ouders zijn verantwoordelijk voor wat ze hun kind(eren) meegeven aan school, school stimuleert mede gezond eten en drinken. Op school hebben we de afspraak dat de kinderen in de ochtenden fruit of groente eten. Ieder jaar vragen we het EU schoolfruit- en groente project aan en geven de bijbehorende lessen. Tussen de middag stimuleren we een gezonde lunch. In de lunchtrommel hoort geen snoep, chocolade, koek of chips. We vragen ouders om geen frisdranken en sportdrankjes mee te geven naar school, maar een "gezonde" keuze te maken.
We zijn een rookvrije generatie: in onze school en op ons plein wordt niet gerookt.
Jeugdgezondheidszorg (JGZ) op de basisschool Ouders, school en Jeugdgezondheidszorg (JGZ) zorgen er samen voor dat een kind zich zo goed mogelijk kan ontwikkelen. Samen houden we in de gaten hoe het met een kind gaat op het gebied van vriendschappen, schoolprestaties, gezondheid, spraak/taalontwikkeling en lichamelijke ontwikkeling. Daarom nodigt de JGZ je kind uit voor een aantal onderzoeken. Informatie van ouders en scholen is ook belangrijk. Samen krijgen wij zo een goed beeld van de ontwikkeling van ieder kind. Is er hulp of ondersteuning nodig? Dan kunnen we in overleg snel actie ondernemen. JGZ haalt he kind voor de onderzoeken even uit de klas. Als ouder hoef je niet aanwezig te zijn bij de onderzoeken. Maar wil je er toch graag bij zijn of heb je bezwaar tegen de onderzoeken? Neem dan gerust contact met de JGZ op. Zowel voor als na de onderzoeken krijgt u bericht van de JGZ. De onderzoeken zijn gratis. Onze werkwijze staat uitgelegd in de folder Jeugdgezondheidszorg 4-12 jaar.
Spraak- en taalonderzoek voor kinderen van 4/5 jaar door de JGZ De spraak- en taalontwikkeling is belangrijk voor het leren lezen, het meedoen met de lessen op school en het contact maken met anderen. Daarom biedt de GGD-logopedist in de kleuterperiode voor ieder kind een spraak- en taalonderzoek aan. Zij let tijdens het gesprekje met je kind op de stem, de uitspraak, de taalontwikkeling, het mondgedrag en het gehoor. Je kind benoemt plaatjes, zegt woorden en zinnen na en voert opdrachten uit met speelgoed. Denk je dat er eerder onderzoek door de logopedist nodig is? Neem dan gerust contact met ons op. Meer informatie vind je op de logopedie pagina van de GGD.
Gezondheidsonderzoek voor kinderen van 5/6 jaar en 10/11 jaar door de JGZ Op twee momenten tijdens de basisschoolperiode biedt de GGD een gezondheidsonderzoek aan: in het jaar dat je kind 6 wordt en in het jaar dat je kind 11 wordt. We meten en wegen je kind en bij alle 5/6-jarigen controleren we of je kind goed hoort en ziet. Bij 10/11-jarigen gebeurt dit alleen als er twijfels zijn. Ook voeren we een gesprekje met je kind over hoe het gaat.
Vaccinaties voor kinderen van 9 en 10 jaar Tijdens de basisschoolperiode ontvangt je kind ook uitnodigingen voor (groeps)vaccinaties. De vaccinaties beschermen je kind tegen ernstige infectieziekten. Meer informatie vind je op de website van het RIVM (Rijksvaccinatieprogramma). Is je kind nog niet (volledig) gevaccineerd? Maak dan een afspraak of neem contact met ons op via: [email protected].
Je kunt ook een afspraak maken met de Jeugdgezondheidszorg als je je ergens zorgen over maakt. Of als je het gewoon fijn vindt om met een deskundige over je kind te praten. Bijvoorbeeld over de opvoeding, gezondheid of ontwikkeling van je kind. Of over de thuis- of schoolsituatie. Zo’n gesprek is – net als het gezondheidsonderzoek – gratis. Wil je contact met de afdeling Jeugdgezondheidszorg? Bel of mail ons dan gerust. We willen samen het beste voor jouw kind. Wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 16.30 uur: (088) 144 71 11 of via [email protected].