Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare scholen: <b>alle basisscholen</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/00b49709-bc09-4503-9945-fe4292ce5dd7" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.
Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.
Veiligheid op school
Op onze school willen we dat alle aanwezigen (kinderen, teamleden en bezoekers) veilig zijn en zich veilig voelen. Veiligheid kent vele aspecten. Vandaar dat wij op een aantal zaken die met veiligheid te maken hebben, beleid hebben ontwikkeld. Zo is er bijvoorbeeld het Arbo-beleidsplan. Hierin is veel aandacht voor preventie: het voorkomen van grote en kleine ongelukken. Jaarlijks wordt de Risicomonitor ingevuld. Hierin brengen we de mogelijke risico's binnen en rondom het schoolgebouw in kaart. Vervolgens worden er grotere en kleinere aanpassingen gedaan om de school zo veilig mogelijk te maken. Op onze school zijn een aantal BHV'ers (bedrijfshulpverleners) opgeleid, die onder leiding staan van een Preventiemedewerker. Ondanks alle preventie moeten we er toch rekening mee houden dat er wel eens iets mis kan gaan. Daarom zijn de BHV'ers ook getraind in handelend optreden bij calamiteiten en kleinere ongelukjes. Het hoofddoel van de inzet bij calamiteiten is iedereen zo snel mogelijk in veiligheid brengen. Twee keer per jaar oefenen we het ontruimen van het schoolgebouw, met iedereen die op dat moment aanwezig is.Helder protocol bij pesten of agressie
In een veilige school is geen plaats voor (seksuele) intimidatie, pestgedrag en agressiviteit. Voor het vaststellen en naleven van de gedragsregels op school hebben wij een Omgangsprotocol ontwikkeld. Hierin wordt mede aangegeven hoe te handelen indien zaken toch uit de hand (dreigen te) lopen. Heeft uw kind te maken met vervelend gedrag en wilt u dit liever niet met de groepsleerkracht bespreken, dan kunt u terecht bij een van de hiervoor opgeleide klachtcontactpersonen (leerkracht Naomi van Harn en ouder Carina Massa). Zij kunnen bemiddelen en/of de situatie begeleiden. Daarnaast heeft de Josefschool een aandachtsfunctionaris/vertrouwenspersoon (Miriam Vooijs). Over het algemeen kun je stellen dat de klachtcontactpersonen zich richten zich op een veilige schoolomgeving en de aandachtsfunctionaris op zaken buiten de schoolomgeving, zoals kindermishandeling en huiselijk geweld (volgens Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling).