Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare scholen: <b>alle basisscholen</b><br /> <a href="https://achtergrondinformatie.vensters.nl/p/VenstersPO/6192449487635156" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.
Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.
CBS Dr. Picardt biedt leerlingen, ouders en personeel een plek waar ze zich veilig kunnen voelen en veilig zijn. We proberen incidenten zoveel mogelijk te voorkomen en veiligheidsrisico’s te minimaliseren. Op school maken we gebruik van een pestprotocol en gecertificeerde methodes voor sociaal-emotionele ontwikkeling. Jaarlijks bespreken we ons veiligheidsbeleid in het team en met de MR. Hierbij komt aan de orde:
• omgangsafspraken, toezicht, registratie en BedrijfsHulpVerlening;
• uitvoering van aangekondigde en onaangekondigde ontruimingsoefeningen;
• gebruiksvergunningen voor een (brand)veilig gebouw;
• keuringen van speeltoestellen en gymtoestellen in het speellokaal;
• stand van zaken Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E);
• sociale veiligheid en aanpak bij agressie of geweld.Alle leerkrachten hebben in de periode maart tot mei 2024 een scholing gevolgd over 'Hoe te handelen vanuit de Meldcode'. Hierdoor zijn zij op de hoogte van de stappen die gezet moeten worden en kunnen zij hiernaar handelen.
Veiligheidsbeleidsplan
Het doel van het veiligheidsplan is om de dreigingen te minimaliseren die de schooldoelstellingen nadelig beïnvloeden. Deze doelstelling wordt bereikt door de veiligheid van alle bij de school betrokkenen zo goed mogelijk te bevorderen en zo mogelijk alle vormen van agressie en sociale intimidatie binnen of in de directe omgeving van de school te voorkomen. Daar waar zich incidenten voordoen, worden adequate maatregelen getroffen om verdere escalatie te beperken of te voorkomen.Op de Picardtschool werken we vanuit een christelijke levensovertuiging, waarbij we samen bouwen aan de kernbegrippen respect en vertrouwen. Het volgende citaat uit de schooldoelstelling, zoals deze is verwoord in het schoolplan, geeft aan waar we naar toe willen werken.
Wij streven ernaar dat het kind zich opgenomen voelt in een gemeenschap, waarin ouderen en jongeren elkaar steunen, stimuleren en corrigeren, om vanuit de verwachting van Gods rijk van liefde, in deze wereld te leven.
We trachten hierbij aan de kinderen over te dragen, dat je betrokkenheid toont:
- door middel van samenwerking
- door zelf verantwoordelijk te zijn voor je gedrag
- door zelf beslissingen te nemen
- door er blijk van te geven dat je zelfdiscipline hebt
- door te laten zien dat je respect hebt voor andermans mening
- door gedrag, dat een positieve bijdrage aan de gemeenschap levert.
Op de Picardtschool zien wij als grote taak onze opdracht de kinderen een goede basis mee te geven voor hun toekomst in onze maatschappij. Drie zaken spelen daarbij een belangrijke rol:
1. het aanleren van kennis en vaardigheden
2. een open houding ten opzichte van andere culturen en religies
3. veiligheid en sfeerDeze doelstelling heeft gevolgen voor de hele inrichting en organisatie van het onderwijsproces en is daarmee bepalend voor de beleving van de leerling en leerkracht. Het veiligheidsgevoel stoelt immers grotendeels op de beleving van elke geleding. Het veiligheidsbeleidsplan omschrijft regels, routines en verwachtingen voor leerlingen, ouders en teamleden. Het veiligheidsbeleidsplan is te zien via onze website en er is een exemplaar ter inzage aanwezig bij de directeur van de school.
Klachtenregeling
Indien u een klacht heeft, dan bespreekt u deze eerst met de groepsleerkracht van uw kind. De groepsleerkracht meldt het resultaat van het gesprek bij de directeur. Voor dagelijkse dingen is een dergelijke handelwijze meestal voldoende. Mocht het gesprek voor uw gevoel niet naar tevredenheid zijn verlopen, dan meldt u dit bij de directeur van de school. De directeur houdt een gesprek met de ouder(s) en de groepsleerkracht. Mocht dit gesprek ook niet naar tevredenheid van u verlopen, dan kunt u met uw klacht terecht bij de schoolkring en/of het bestuur. Op deze wijze blijven betrokkenen in gesprek met elkaar.Ook is het mogelijk om het bestuur gemotiveerd d.m.v. een schriftelijk verzoek te vragen de klacht voor te leggen bij de landelijke klachtencommissie, ingesteld door de Besturenraad PCO. Het bestuur mag zo’n verzoek niet weigeren. Ons bestuur is aangesloten bij de Landelijke Klachtencommissie Primair Onderwijs (LKPO) Geschillencommissies Bijzonder Onderwijs Postbus 394 3440 AJ Woerden T: 070-3861697 E: [email protected] W: www.gcbo.nl.
Adressen en telefoonnummers
School
Mevr Winter
Tel: 06-24856880Bestuur Fiers
Dhr P. Zwartscholten
Tel: 06-23143073
E-mail: [email protected]Externe vertrouwenspersoon
Mevr. Godelein Wegter
Tel: 06-52106612
E-mail: [email protected]