De Olijfboom

Pelikaanweg 4 2903 ER Capelle aan den IJssel

  • Schoolfoto van De Olijfboom
  • Schoolfoto van De Olijfboom
  • Schoolfoto van De Olijfboom

Het team

Toelichting van de school

Op onze school staat de leerkracht centraal. Wat is goed is voor de leerkracht, is ook goed voor de leerling. Het is voor een leerkracht onmogelijk alles te weten. Kom je niet uit een vraagstuk, dan is het fijn dat er een collega is die veel kennis en ervaring heeft op een bepaald vakgebied, en beschikbaar is om je te helpen. Zo iemand noemen we een vakspecialist. Om ons onderwijs meer diepgang en betrokkenheid te geven, zetten we in op de ontwikkeling en inzet van vakspecialisten.

Naast de vakspecialist voor bewegingsonderwijs heeft de Olijfboom ook twee vakspecialisten sociale veiligheid, drie vakspecialisten EDI, drie vakspecialisten rekenen en één vakspecialist schrijven.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Wanneer een collega vanwege ziekte of verlof afwezig is, proberen we de vervanging intern te regelen.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Met de Bijbel als basis ontdekken kinderen bij onze christelijk reformatorische peutergroep de talenten die ze van God hebben ontvangen. Wij bieden uw kind een vertrouwde omgeving waar hij of zij spelenderwijs ontwikkelt. Wij stimuleren de groei van uw kind op het gebied van taal, rekenen, motorische en sociaal-emotionele vaardigheden. Dit gaat het beste als we uw kind minimaal twee ochtenden per week mogen verwelkomen bij onze peutergroep. Voor een doorlopende leerlijn werken wij nauw samen met het team van De Olijfboom. Bij de buitenschoolse opvang bieden we uw kind een leuke ontspannen en actieve middag na schooltijd. Uw kind krijgt liefdevolle aandacht van onze pedagogisch medewerkers met een christelijk reformatorische achtergrond. De Bijbel staat centraal in ons programma en het sluit aan bij herkenbare gewoontes van thuis. We leren kinderen eerbied te hebben voor God en brengen ze dankbaarheid en naastenliefde bij. Met verwondering ontdekken ze Gods schepping. Daarnaast spelen ze heerlijk samen met leeftijdgenootjes. Wij betrekken u als ouder graag actief bij de ontwikkeling van uw kind en zien ernaar uit om u en uw kind te verwelkomen.  

Bent u benieuwd naar onze peutergroep en BSO en/of wilt u uw kind aanmelden? Wilt u graag een rondleiding of heeft u vragen over onze vestiging? Neem gerust contact op met een van onze pedagogisch medewerkers. Telefonisch via 06 59 81 24 17, per e-mail capelleaandenijssel@elorah.nl of kijk op kibeo.nl. U kunt zich ook via de site van Kibeo aanmelden. Alinda Groeneweg is de vestigingsmanager van Elorah Capelle aan den IJssel.  

Terug naar boven