School voor speciaal Basisonderwijs De Cirkel

Zevensprong 5 2907 TK Capelle aan den IJssel

Schoolfoto van School voor speciaal Basisonderwijs De Cirkel

Hoe tevreden zijn leerlingen over de school?

Toelichting van de school

Leerlingtevredenheid meten is ingewikkeld en ook wel situationeel gebonden. De beleving van het moment bepaalt in grote mate het antwoord op de meer algemene vraag naar de algehele tevredenheid. Desondanks is het goed om de tevredenheid en de aanbevelingen van de (bovenbouw)leerlingen te volgen.

Om als school meer kwaliteit te kunnen bieden, hebben wij inzicht nodig in zowel de resultaten van onze school en de tevredenheid van het personeel, de ouders en de leerlingen. De tevredenheidsonderzoeken van de Onderzoek & Innovatie Groep brengen de tevredenheid van personeel, ouders en/of leerlingen voor ons in kaart.

Het doel van het onderzoek is het meten van de leerlingtevredenheid ten aanzien van een aantal aspecten welke te maken hebben met het functioneren van de groep en de leerkracht. De resultaten dienen als leidraad om als individu en als school verder te kunnen ontwikkelen.

Download tevredenheidsrapport Bron

Hoe tevreden zijn ouders over de school?

Toelichting van de school

Wij hechten op De Cirkel veel waarde aan een goede samenwerking met de ouders. Samenwerken omdat we samen meer weten en kunnen dan wanneer je individueel handelt. Samenwerken vraagt om vertrouwen, de dialoog voeren en er met elkaar voor gaan en oplossingsgericht denken. Als school moeten we kunnen schakelen tussen school-, groeps- en individueel belang, daarbij is het maken van keuzes onvermijdelijk. Belangrijk is dan ook om de verwachtingen en mogelijkheden met elkaar in balans te houden en daarover te communiceren. 

De onderzoeken van de Onderzoek & Innovatie Groep zijn ontwikkeld voor het primair onderwijs. Het ouderbetrokkenheidsonderzoek (OBO) brengt op schoolniveau de beleving van de ouders in kaart over de gezamenlijke inspanningen van de school en de ouders om de ouderbetrokkenheid vorm te geven, de samenwerking en de actieve deelname van de ouders bij de school. In de bijlage kunt u lezen hoe dit door onze schoolouders wordt ervaren. De positieve beoordeling is een aanmoediging voor ons om de ouderbetrokkenheid hoog in het vaandel te houden. 

Download tevredenheidsrapport Bron

Terug naar boven