Openbare Basisschool De Kustschool

Badhuisweg 36 4506 BC Cadzand

  • Schoolfoto van Openbare Basisschool De Kustschool
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool De Kustschool
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool De Kustschool
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool De Kustschool
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool De Kustschool

In het kort

Toelichting van de school

Na de fusie van de Johan Willem Frisoschool uit Nieuwvliet en de Europaschool in Zuidzande per 1 augustus 2016, daarna het samengaan van de Europaschool in Zuidzande en ’t Tij in Cadzand kent de Kustschool per 1 augustus 2019 één locatie te Cadzand. Na een grondige verbouwing zijn we in de zomer van 2019 in de Kustschool getrokken. Samen met de Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen zorgen we er voor dat onze kinderen vanaf 0 tot 12 jaar een ononderbroken ontwikkeling kunnen doormaken.  

Op deze pagina beschrijven wij de visie en missie van onze Kustschool en het proces om de Kustschool verder te ontwikkelen en de visie te realiseren.  

Deze pagina helpt u bij het bewust kiezen voor onze school. In de schoolgids beschrijven wij onze school, ook met betrekking tot de werkwijzen, de sfeer en de resultaten die onze school behaalt.  Deze gids is bedoeld voor ouders die nu kinderen op onze school hebben en voor ouders van toekomstige leerlingen. Aan wie al kinderen op school heeft, leggen wij in deze gids verantwoording af over onze manier van werken en de behaalde resultaten. Aan de andere ouders leggen wij uit wat zij mogen verwachten als hun kind een leerling van onze school wordt.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Kind en eigen leerstijl
  • Doorlopende ontwikkelingslijn
  • Thematisch onderwijs
  • Ontwikkelingsgericht rekenen
  • HGW en OGW

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
79
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Veiligheidscoördinator, Veiligheidsplan en Pestprotocol 

Onze school wil een veilige en prettige omgeving bieden waarin de kinderen, leerkrachten en ouders zich thuis voelen. Om te komen tot een respectvolle en sociaal aanvaardbare omgang met elkaar zijn er per groep met de kinderen spelregels afgesproken.  Aan het begin van het schooljaar en na elke langere vakantie besteden we doelgericht en specifiek aandacht aan groepsvorming en relaties onderling. Ook gedurende de schoolweek besteden we aandacht aan goede onderlinge relaties en respectvol omgaan met elkaar. Onze basis is Pedagogisch Tact. Samen met ouders en kinderen willen we pesten voorkomen en als het voorkomt, gedegen aanpakken. Op school werken we met een monitor soc. emotionele ontwikkeling ter voorkoming van en een antipestprogramma wat in werking treedt als we pestgedrag signaleren. We beschikken uiteraard over een antipestprotocol. Een vast onderdeel van ons lesprogramma is het structurele kringgesprek/ Pedagogische Tactkring. Tevens beschikt de school over een veiligheidscoördinator. Deze coördineert aan de hand van het veiligheidsplan en andere navenante documenten de veiligheid op school. 

Terug naar boven