VSO-St. Jozef

Pater Kustersweg 3 6267 NL Cadier en Keer

Schoolfoto van VSO-St. Jozef

In het kort

Toelichting van de school

Welkom bij het schoolvenster van SOVSO St. Jozef!

SOVSO St.Jozef heeft sinds enkele jaren geen actieve SO-afdeling. In de afgelopen jaren is binnen het voormalig REC Zuid-Limburg besproken de capaciteit SO-plaatsen vooral onder te brengen bij de andere speciaal onderwijs scholen in Maastricht. De afdeling is echter nooit definitief gesloten om in geval van aanbod ook direct SO-onderwijs aan te kunnen bieden.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Samenwerken
  • Veiligheid
  • Respect
  • Competenties

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

SOVSO St.Jozef heeft sinds enkele jaren geen actieve SO-afdeling. In de afgelopen jaren is binnen het voormalig REC-Zuid Limburg besproken de capaciteit SO-plaatsen vooral onder te brengen bij de andere speciaal onderwijs scholen in Maastricht. De afdeling is echter nooit definitief gesloten om in geval van aanbod ook direct SO-onderwijs aan te kunnen bieden.

De hier zichtbare leerling had ten tijde van inschrijving de VSO-leeftijd nog niet bereikt. In deze uitzonderlijke gevallen, bijvoorbeeld wanneer de andere scholen geen plaats hebben, of de specifieke onderwijs behoefte of gedragsproblematiek om onze aanpak vraagt, wordt de leerling geplaatst in de Basisvormingsklas. Deze klas is ingericht op onderwijs aan kinderen in de leeftijd van minimaal 10 tot maximaal 14 jaar. Deze klas heeft een schakelfunctie tussen het (regulier/speciaal) basisonderwijs en de leerlijnen van het Voortgezet Speciaal Onderwijs (Wet Kwaliteit VSO).

Het leerlingaantal is hier te klein om te laten zien. Dat mag niet in verband met de bescherming persoonsgegevens. Je ziet daarom geen (volledige) informatie.

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Samenwerkingspartners

Scholen werken samen met verschillende organisaties, bijvoorbeeld op het gebied van medische zorg en jeugdhulp. Zo bieden ze de beste hulp voor leerlingen die extra aandacht nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak en afspraken. De school kan zelf het beste vertellen hoe intensief de samenwerkingen zijn.

Terug naar boven