Juliana Daltonschool

Willem Kalfflaan 3 1401 CL Bussum

  • Schoolfoto van Juliana Daltonschool
  • Schoolfoto van Juliana Daltonschool
  • Schoolfoto van Juliana Daltonschool

In het kort

Toelichting van de school

Welkom!

De Juliana Daltonschool is een basisschool aan de rand van het Brediuskwartier. Het gebouw is een monumentaal pand en is in het schooljaar 2020-2021 geheel gerenoveerd. In 2023 is het schoolplein vernieuwd. Het is grotendeels een groen schoolplein geworden en de leerlingen van onze school hebben uiteraard input mogen leveren.  

De Juliana Daltonschool biedt onderwijs vanuit de Daltonkernwaarden: samenwerking, vrijheid en verantwoordelijkheid, effectiviteit, zelfstandigheid en reflectie. Daltononderwijs staat voor een brede vorming (zowel cognitief, cultureel, sportief en sociaal-emotioneel) die bijdraagt aan een sterke persoonlijkheidsontwikkeling. Het is adaptief onderwijs dat leerlingen past en uitnodigt om op basis van (zelf)vertrouwen uitdagingen aan te gaan en zich verder te ontwikkelen. Een leerling wordt uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen. 

Door de (kern)doelen en leerstof af te stemmen op de behoeften, interesses en competenties van leerlingen, is ons Daltononderwijs efficiënt ingericht. Wij geven onderwijs op maat door te differentiëren in instructies, tempo, niveau en interesses. We bieden zorg naar beneden (remediërend) en zorg naar boven (verrijkend).  

Door leerlingen de ruimte te geven, bevorderen leerkrachten het zelf(standig) werken en het met elkaar werken van leerlingen. Dit alles uiteraard in een veilig pedagogisch klimaat.  

Meer informatie kunt u vinden op onze website: www.julianadaltonschool.nl. Deze website heeft als doel om nieuwe ouders te informeren en ouders die al bekend zijn op onze school, op de hoogte te houden.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Doorgaande (Dalton) leerlijn
  • Onderwijs op maat
  • Portfolio
  • Plusklas
  • Dyslexie ondersteuning

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Op 1 februari 2024 telt onze school 225 leerlingen. We streven naar een gemiddelde groepsgrootte van 28 leerlingen (met een maximum van 32).

Er zijn 8 groepen, waarvan 2 groepen 1/2 (kleuters).

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
215
Landelijk gemiddelde
213

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven