OBS Papilio

Burgemeester Bothenius Lohmanlaan 40A 9251 LD Burgum

Sinds augustus 2021 zijn we verhuisd naar onze nieuwe school.

Resultaten eindtoets

Toelichting van de school

Onze kinderen zijn korter dan 4 jaar in Nederland en maken daarom geen eindtoets.

Hoe gebruikt deze school tussentijdse toetsen?

Toelichting van de school

We werken gedurende het schooljaar in 4 periodes van 10 weken. Na iedere periode vindt er toetsing plaats. De resultaten van de toetsing worden genoteerd in het IOP van het kind en in het schooloverzicht. We analyseren de resultaten op individueel-, groeps- en schoolniveau. Op basis hiervan worden de leerlingen opnieuw ingedeeld in niveaugroepen voort taal, lezen en rekenen. 

Welk schooladvies kregen de leerlingen van deze school?

Toelichting van de school

Voor Papilio is een uitzondering gemaakt t.a.v. de aanmeldweek in maart. In verband met de in- en uitstroom is het in maart te vroeg om de leerlingen van groep 8 aan te melden. Ook kan er in de periode maart - juli nog een inhaalslag plaatsvinden t.a.v. de resultaten, doordat leerlingen de Nederlandse taal beter gaan beheersen.  

Kinderen waarvan de uitstroom onbekend is, zijn grotendeels met onbekende bestemming vertrokken of terug naar land van herkomst gegaan.

De gegevens zijn voor deze school niet bekend.

Bron

Zitten de oud-leerlingen van deze school in het voortgezet onderwijs boven, op of onder hun schooladvies?

In groep 8 krijgt elke leerling van de basisschool een advies voor het voortgezet onderwijs dat past bij het niveau van deze leerling. De leerling stroomt vervolgens door naar het voortgezet onderwijs. In het derde jaar wordt gekeken welk niveau de leerling werkelijk heeft vergeleken met het niveau van het schooladvies. Dit wordt vertaald naar drie categorieën: boven, op en onder advies. Bijvoorbeeld: een leerling met schooladvies vmbo-b die in het derde jaar op het vmbo-k zit, zit boven advies. En een leerling met schooladvies havo/vwo die in het derde jaar op het havo zit, zit op advies. Wanneer deze leerling in het derde schooljaar op het vwo zit, zit hij/zij boven advies.
In het derde jaar

Bron

Sociale ontwikkeling

Hoe denkt deze school over sociale ontwikkeling?

Onze kinderen komen op school vanuit een vluchtsituatie. Ieder kind heeft zijn/haar eigen vluchtverhaal. Voor ons is de eerste prioriteit dat kinderen zich veilig voelen op school. Vanuit veiligheid groeit het welbevinden van de kinderen. Vanwege de cultuurverschillen vinden wij het van groot belang dat de kinderen respectvol met elkaar omgaan. Hier besteden we veel aandacht aan.

Kernwaarden uit de visie op sociale ontwikkeling

  • Veiligheid
  • Welbevinden
  • Respect

Wat zegt de inspectie over de school?

Toelichting van de school

In januari 2019 heeft er een inspectiebezoek plaatsgevonden. Het oordeel is voldoende.

In mei 2024 verwachten wij de inspectie op Papilio.

Terug naar boven