Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare scholen: <b>alle basisscholen</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/00b49709-bc09-4503-9945-fe4292ce5dd7" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.
We hanteren een klassiek schooltijdenmodel. We zien er voordelen in dat kinderen en leerkrachten de tijd krijgen om even bij te komen. Alle leerlingen wonen dichtbij school en kunnen naar huis om daar te genieten van de lunch en bij te komen. Drie dagen lang is er de mogelijkheid om over te blijven. Voor ons zijn de volgende punten doorslaggevend om het klassieke model te hanteren;
- Kinderen hebben rust en de ruimte om hun lunch op te eten en even thuis lekker bij te komen. Lekker even de schoenen uit, naar je eigen WC en gezellig met je ouders of oppas de ochtend doorspreken. Zo is er oog voor ieder kind in een veilige setting.
- Leerkrachten hebben rust en ruimte om de ochtend af te sluiten en de middag voor te bereiden. Daar hebben ze een half uur voor. Het tweede half uur hebben ze pauze. Met alle hectiek die een klas met zich meebrengt, is een pauze voor een leerkracht nodig.
- In het half uur pauze van de kinderen moeten ook leerkrachten een kwartier pauze hebben. Dat maakt dat er veel minder toezicht is bij kinderen dan normaal bij de overblijf. Bij overblijf hanteren we 15 kinderen per medewerker. Bij overblijven in de klas houdt 1 leerkracht toezicht op twee klassen, zodat er ook pauze gehouden kan worden.
Al onze protocols ten aanzien van veiligheid zijn terug te vinden in het veiligheidsplan. Dit plan wordt jaarlijks bijgewerkt.