Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare instellingen: <b>alle instellingen in het basisonderwijs met een vergelijkbare schoolweging en leerlingenaantal</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/3418f8d2-188d-490e-88d6-436f8aba8b8a" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Ons onderwijs geven we invulling in leerpleinen.
Leerplein groep 1 tot en met 4
Leerplein groep 5 en 6
Leerplein groep 7 en 8
(Leerplein 1 tot en met 4 vormt de onderbouwunit, leerplein 5-6 en 7-8 vormen de bovenbouwunit)Een leerplein is een leer- en werkomgeving (lokaal en werkruimte erbuiten) waarin meerdere heterogene basisgroepen met elkaar samenwerken en leren. Per leerplein zijn de leerkrachten en de onderwijsassistenten met elkaar verantwoordelijk voor het onderwijs en de kinderen op het leerplein. Dit alles is afgestemd op niveau, leerdoelen en behoeften van de kinderen. Doordat lesroosters door de hele school op elkaar afgestemd zijn is het ook mogelijk leerlingen op een ander leerplein instructies te laten volgen, mocht dat beter aansluiten bij zijn of haar onderwijsbehoeften.
In de kleine kring krijgen kinderen specifiek onderwijs aangeboden dat aansluit bij hun onderwijsbehoefte.
Bij het spelen in rijke leerhoeken wordt er een aanbod gedaan dat aansluit bij de leerdoelen van het kind. In deze hoeken staat het ontdekken en stimuleren centraal.
Deze tijden zijn een uitgangspunt. Leertijd voor bepaalde vakken wordt ook bepaald aan de hand van de leerdoelen van het kind.
Onder taal verstaan we spelling, grammatica, woordenschat en taalbeschouwing. Onder lezen verstaan we technisch en begrijpend lezen.
We willen zoveel mogelijk kinderen het juiste onderwijs bieden. Dit doen we door te kijken naar de mogelijkheden. Leerkrachten zijn met elkaar in staat om passend onderwijs te creëren op de leerpleinen met de expertise die we binnen de school hebben. Mocht er meer nodig zijn, dan maken we gebruik van de expertise die we binnen de stichting hebben en/of we maken gebruik van het samenwerkingsverband ZOUT (Zuid Oost Utrecht) voor extra ondersteuning. Is het aanbod voor het kind niet meer passend te krijgen op onze school, dan zoeken we met elkaar een passende school voor het kind.
Naast dat er zorg is voor leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben om de basisleerstof te beheersen, hebben we ook expertise in huis om kinderen te begeleiden die meer uitgedaagd moeten worden. Zij hebben vaak begeleiding nodig op vaardigheden op het gebied van leren leren en omgaan met falen. Dit kunnen we op school en daarnaast bieden we de mogelijkheid om met gelijkgestemden onderwijs te volgen in de Virtuele klas (incidenteel) of Flexklas (wekelijks vanaf groep 5).