Barbaraschool

Rijnzichtlaan 3 3981 BS Bunnik

Schoolfoto van Barbaraschool

Het team

Toelichting van de school

Op de website van de Barbaraschool www.barbaraschoolbunnik.nl vindt u onder de kop 'team' de leraren van alle groepen en alle andere medewerkers van de school.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Wanneer er vervanging nodig is voor een groep volgen wij het volgende stappen:

1. Duo collega wordt gevraagd extra te werken.

2. Collega van de Barbaraschool wordt gevraagd.

3. Invaller via Transvita of eigen school vervanger.

4. Leerkracht die LIO'er in de groep heeft gaat voor deze groep, LIO'er geeft les in eigen groep.

5. Inzet Talentico, Progammeerschool, VR lab, Young Engineers

6. Indien mogelijk een verantwoordelijke stagiair, onderwijsondersteuner of klassenassistent

7. Verdelen (in principe alleen op de eerste afwezigheidsdag)

8. Als alle voorgaande stappen geen resultaat opleveren vragen wij u de kinderen thuis op te vangen.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Naast de leerkrachten en een Intern begeleider is er ook een onderwijsondersteuner en onderwijsassistent aanwezig. De leerkrachten hebben verschillende specialisaties bijvoorbeeld op gebied van: ICT, kunst en cultuur, techniek, hoogbegaafdheid en gedrag. Er is een Interne Contact Persoon (vertrouwenspersoon).

De gymlessen op de vrijdag worden verzorgd door een gespecialiseerde leerkracht, de andere gymlessen worden verzorgd door bevoegde leerkrachten.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De ondersteuningsstructuur

Het leren van kinderen verloopt op een natuurlijke wijze. Elk kind ervaart weleens dat het leren de ene keer wat gemakkelijker gaat en de andere keer wat moeilijker. Meestal vinden kinderen hun eigen tempo en niveau weer terug met veel vertrouwen vanuit de omgeving en wat extra oefening en ondersteuning.

Leerlingen kunnen belemmeringen of beperkingen ervaren in hun ontwikkeling. Het is dan van belang de signalen goed in kaart te brengen. De leerkrachten maken daarom gebruik van toetsen en signaleringsinstrumenten. Op de school zijn verschillende gespecialiseerde leerkrachten en een intern begeleider die samen met ouders zoeken naar de aanpak die voor dit kind werkt. Immers, elk kind is uniek. Wanneer een kind meer ondersteuning nodig heeft dan de school te bieden heeft, kan er een 'arrangement' aangevraagd worden. De school kan daarmee extra uren van een leerkracht of specifiek materiaal inzetten. Meestal lukt het zo om de zorg die nodig is te bieden. De Barbaraschool is onderdeel van het Samenwerkingsverband ZOUT (Zuid-Oost-Utrecht). Schoolbesturen en scholen voor (speciaal) basisonderwijs werken in het samenwerkingsverband aan passend onderwijs. Op de Barbaraschool is het onze wens om alle kinderen het juiste onderwijsaanbod te kunnen bieden. Ouders en school kunnen samen beslissen dat het speciaal onderwijs voor een kind een beter passende plek lijkt. 

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

We blijven ons ontwikkelen om het leerpotentieel van alle leerlingen optimaal te benutten. Ons onderwijsaanbod richt zich steeds meer op leerlijnen en leerdoelen. Alle leerlingen kunnen zo een ononderbroken leerlijn volgen, meer op eigen tempo, eigen niveau en soms naar eigen leerstijl.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Wij hebben als school geen kinderopvang, voor-vroegschoolse educatie of peuteropvang inpandig. Wel werken we samen met verschillende peuterscholen en kinderopvang om de overgang naar school soepel te laten verlopen. 

Terug naar boven