BS de Vlindertuin

Wijenweg 143a 6446 AK Brunssum

Schoolfoto van BS de Vlindertuin

Het team

Toelichting van de school

De indeling van de groepen is terug te vinden op de website van onze school.  Ouders ontvangen aan het einde van het schooljaar altijd een overzicht van de groepen met de daar bij behorende leerkrachten. 

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Wanneer de groepsleerkracht afwezig is, zal de leerkracht in eerste instantie vervangen worden vanuit het eigen team. Onze school heeft vervangers in school. Onze vervangers werken ook op school wanneer er niemand afwezig is. Hierdoor zijn zij bekend bij "het reilen en zeilen van onze school" en zijn zij voor kinderen ook een bekend gezicht. Onze vervangers zijn gekoppeld aan de Vlindertuin en kunnen bij verzuim ook bij 2 andere buurtscholen van Movare worden ingezet. Andersom kunnen collega's van de 2 buurtscholen ons ook uithelpen bij bovengemiddeld verzuim. Afwezig door zwangerschapsverlof wordt boven schools geregeld. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Op onze website kunt u meer informatie vinden wat een School ondersteuningsprofiel inhoud, met welk samenwerkingsverband wij samenwerken en hoe onze onderwijsondersteuning is ingericht.

Indien u meer informatie nodig heeft kunt u ook contact opnemen met onze intern begeleider, Ann Gryson, ann.gryson@movare.nl

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Sinds schooljaar 2021-2022 is Jeugdwerk éénmaal per week in huis om te werken met een specifieke doelgroep kinderen:
de kinderen die mogelijkerwijs uitstromen naar het praktijk onderwijs.
Zij werken vooral praktisch met een groep leerlingen. Activiteiten als koken, techniek etc. komen aan bod.
Op deze wijze zijn zij beter voorbereidt op het praktijkonderwijs.

Sinds schooljaar 2022-2023 is er één dag per week een leerkracht die buiten de groep werkt met kinderen die meer- en/of hoogbegaafd zijn.
Er worden dan extra uitdagende lessen en activiteiten aangeboden.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Onze school werkt samen met de peuterspeelzaal Pluk in Treebeek. Kinderen met een risico op achterstanden krijgen via speciale programma's extra aandacht voor hun ontwikkeling. Zo kunnen ze een goede start maken op de basisschool. Voorschoolse educatie wordt aangeboden op de peuterspeelzaal. Komend schooljaar gaan wij de samenwerking verder door ontwikkelen met het CMWW / peuterspeelzaal Pluk. Er zal dan gewerkt worden aan het opzetten van 3 gezamenlijke activiteiten voor de kinderen, bijvoorbeeld herfst, winter, lente activiteit. Er vindt frequent overleg plaats tussen de Intern Begeleider en de coördinator van de peuterspeelzaal over vroegtijdige zorg. Dat kan zorg zijn waarbij extra aandacht nodig is en inzet van specialisten zoals bijvoorbeeld logopedie of ergotherapie, maar dit kunnen ook vraagstukken zijn waarbij samen nagedacht wordt over een passend aanbod voor kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong. Wanneer kinderen Pluk verlaten vindt er een warme overdracht plaats tussen de ontvangende leerkracht en peuterspeelzaal. Hiervoor vragen wij vooraf altijd toestemming van ouders.

De groepen 1-2-3 werken nauw samen. Afgelopen schooljaar is er een visie m.b.t. een doorlopende leerlijn binnen 1-2-3 ontwikkeld.
Vanaf schooljaar 2022-2023 wordt er op gezette tijden groepsdoorbrekend en thematisch gewerkt.

Terug naar boven