Basisschool De Opstap

Prins Bernhardstraat 40 c 6441 AL Brunssum

Schoolfoto van Basisschool De Opstap

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Wij hanteren het MOVARE vervangingsbeleid. Dit is via deze link terug te vinden. Mevrouw Hetty Masthoff is onze schoolvervangster.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Onze school heeft het jaarklassensysteem. Bij de kleuters is er naast twee groepen 1/2 een instroomgroep. Binnen het jaarklassensysteem werken de leerlingen met taal en rekenen op drie niveaus aan dag- en weektaken. Daarbij kan de groepssamenstelling regelmatig wisselen. Daarnaast zijn er leerlingen met een eigen ontwikkelingsprofiel. Zij werken op hun specifiek eigen niveau in hun eigen jaarklas.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Iedere leerkracht volgt de ontwikkeling van leerlingen voortdurend met behulp van de methodisch gebonden toetsen. Twee keer per jaar zijn de groepsbesprekingen samen met de intern begeleider. Deze vinden plaats na de M-toetsen en de E-toetsen van Cito Leerling In Beeld. Tijdens de groepsbesprekingen komen aan de orde: De ontwikkeling van de groep als geheel, de ontwikkeling van de subgroepjes (basis-meer-weer), de ontwikkeling van individuele leerlingen en het leerkracht handelen. De groepsbesprekingen worden gevoerd aan de hand van een vast format en geleid door de intern begeleider.

De school beschikt in het schooljaar 2023-2024 over de subsidie basisvaardigheden. Dit geld wordt onder andere ingezet ter bevordering van ons taal-, lees- en rekenonderwijs.

Verder biedt de school middels het crealab twee dagdelen per week een aanbod rondom hoogbegaafdheid onder leiding van onze meer- en hoogbegaafdheidspecialist.

Uitgebreide informatie over de zorgstructuur van onze school vindt u via deze link.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Het blijven waarborgen en doorontwikkelen van de doorlopende leerlijnen (van vroegschool tot voortgezet onderwijs).

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Onze school is een VVE school (Vroeg- en voorschoolse Educatie). Dit betekent dat we nauw samenwerken met de peuteropvang 'Pluk Brunssum Centrum' die in hetzelfde gebouw is gehuisvest. De samenwerking bestaat uit een regelmatig overleg over het onderwijsaanbod (i.v.m. doorgaande lijnen), het educatief handelen en de zorg en begeleiding. Onze school maakt gebruik van de methode Schatkist, die redelijk aansluit op de methode die op de peuteropvang gebruikt wordt. We onderhouden zeer goede relatie met de peuteropvang en er is in alle gevallen van plaatsing op de basisschool sprake van een warme overdacht met alle betrokkenen.

In ons gebouw is ook Kinderopvang 'De Springplank' van FLOW gehuisvest. Wanneer peuters van deze organisatie bij ons op school worden ingeschreven, passen we dezelfde afspraken toe als bij de peuteropvang.

Terug naar boven