De Ontdekking

Meengatstraat 23 6971 VD Brummen

  • Een van onze kernwaarden is Samenwerken.
  • Een van onze kernwaarden is creativiteit
  • In de zomervakantie maakt ieder kind een foto met een ballon van school voor onze vakantiefotocollage. Wij zien jou graag!
  • Samen met alle kinderen van de school en hun ouders kijken naar een optreden. Iedere week verzorgt een groep de weekopening en weeksluiting.
  • Ons schoolplein heeft verschillende speelzones, Dit is de voorzijde. Aan de zijkant een groenstrook en aan de achterzijde het kleuterplein.

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Op basisschool De Ontdekking proberen wij de kinderen zoveel als mogelijk op school te houden. Indien een leerkracht er niet is maken wij gebruik van de vervangingspool en / of teamleden die niet voor de klas staan (directeur) of die dag normaal niet werken vragen we om dat op dat moment te doen.
Mochten wij niet over vervanging kunnen beschikken op dat moment, ligt er een noodpakket klaar waar kinderen zelfstandig mee aan het werk kunnen. De kinderen worden dan verdeeld over de andere groepen. Een andere optie is dat de leerkracht vanaf thuis het onderwijs aan de kinderen aanbiedt. (kinderen zijn dan op school of thuis).

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Op basisschool De Ontdekking zitten de kleuters in een combinatiegroep 1 / 2. Wij hebben twee kleutergroepen. 

De kinderen in groep 1 gaan 20 uur per week naar school. De kinderen uit groep 2 gaan 22 uur per week naar school. 
(op de vrijdagmiddag zijn de kleuters van groep 1 vrij en zitten de kleuters van groep 2 van beide groepen bij elkaar, om onder andere alvast te wennen aan de setting waarmee ze in groep 3 samen zijn)

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Wij hanteren schoolbreed hetzelfde rooster, zodat wij kinderen ook groepsdoorbroken met elkaar aan een vak kunnen laten werken en waardoor leerkrachten vanuit het specialiteit kinderen op niveau kunnen begeleiden.

van 8.30 - 9.00 uur: stil lezen. (acclimatiseren en leesverbetering)

9.00 - 10.15 uur: rekenen

10.15 - 10.30 uur; eten en drinken i.c.m jeugdjournaal, voorlezen of andere informatiebron.

10.30 - 10.45 uur; pauze, buitenspelen

10.45 - 12.00 uur; taal

12.00 - 12.15 uur; eten en drinken

12.15 - 12.45 uur; pauze, buiten spelen

12.45 - 14.30 uur; wereldoriëntatie / hemel en aarde (godsdienstproject) / de Vreedzame School / creatief / Engels / gym

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Bij ons mag je zijn wie je bent. We sluiten aan bij het talent wat in ieder kind aanwezig is.
Op basisschool De Ontdekking steken wij in op de middenmoot van de groep en bieden vandaaruit maatwerk aan kinderen die extra ondersteuning nodig hebben en maatwerk voor kinderen die extra uitdaging nodig hebben. 

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Onze ambitie in brede zin is om goed aan te sluiten bij wat voor kinderen werkt. Bij ieder vakgebied en bij alles wat wij in de school doen, vragen wij ons steeds af wat werkt, wat werkt niet en wat kan daar dan anders bij zodat het wel werkt. Hierbij doen wij collegiale visitaties (lesbezoeken), bezoeken wij andere scholen, volgen wij scholing en laten wij ons auditeren vanuit onze stichting. 
Wij houden dit bij in onze onderwijsplannen en leggen dit vast in onze ambitiekaarten. 
Hierbij kun je denken aan; welke materialen zet ik in, welke werkvormen pas ik toe, hoe benut ik de wereld om me heen.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Kinderopvang Malin is gevestigd in ons gebouw, de andere organisaties brengen en halen de kinderen met een busje via de achterzijde van ons gebouw. Daarnaast is er ook een aantal gastgezinnen in het dorp waar kinderen naar toe gaan. 

Terug naar boven