Rooms Katholieke Basisschool Pancratius

Oude Eerbeekseweg 5 6971 BL Brummen

Schoolfoto van Rooms Katholieke Basisschool Pancratius

In het kort

Toelichting van de school

De St. Pancratius is een open katholieke basisschool in de wijk Pothof in Brummen. We realiseren ons dat kinderen zich in een eigen tempo en op een eigen manier ontwikkelen, daarom geven we kinderen de ruimte die ze nodig hebben. Zo werken we bijvoorbeeld met dag- en weektaken, zodat kinderen zelf aan de slag kunnen. Uiteraard altijd met de hulp van een leerkracht.

Op de St. Pancratius geven we modern onderwijs en maken we veel gebruik van computers, internet en digitale schoolborden. Bijzonder aan onze school is dat alle kinderen vanaf groep 1 les krijgen in de Engelse taal. Engels is niet meer weg te denken uit onze huidige maatschappij. Behalve dat vele leenwoorden onze taal zijn binnengedrongen (computer, mountainbike, keeper, enzovoort) wordt Engels ook steeds meer als voertaal gebruikt in het vervolgonderwijs en het bedrijfsleven.

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Het aantal leerlingen op de St. Pancratiusschool is de afgelopen jaren gegroeid. Wij streven er altijd naar om groepen zo efficiënt mogelijk in te richten. We vinden het belangrijk om kleinere groepen in de onderbouw te hebben. Dat heeft een positieve invloed op het aanleren van de basisvaardigheden
Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
173
Landelijk gemiddelde
213

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven