de Zandhorst

Pastoor Verhoeffpark 114 1764 GS Breezand

  • Schoolfoto van de Zandhorst
  • Schoolfoto van de Zandhorst

Het team

Toelichting van de school

Elke unit heeft te maken met meer dan één leerkracht.

Dat komt door deeltijdwerk, compensatieverlof, studieverlof of een speciale taak binnen de school.

Bij ziekte wordt beroep gedaan op de vervangingspool of de regiopool van Surplus.

Mocht deze onverhoopt niemand ter beschikking hebben, dan worden de leerlingen met passend werk verdeeld over de andere units. De school doet er alles aan om te voorkomen dat kinderen naar huis moeten worden gestuurd. Helaas kunnen wij niet meer door schaarste op de arbeidsmarkt garanderen dat de kinderen dus niet naar huis worden gestuurd. 

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Alle groepen op OBS De Zandhorst hebben duo leerkrachten. We hebben met elkaar de afspraak gemaakt dat duo collega's bij ziekte en/of verlof zoveel mogelijk de groep opvangen. Op deze manier is de continuïteit voor de kinderen gewaarborgd. Bij lange verlofperioden wordt er een beroep op de vervangingspool vanuit  Surplus gedaan.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

In leerjaar 1 en 2 vloeien alle vakgebieden in elkaar over. Het heeft geen zin om specifiek reken-, taal- en speeltijd aan te geven.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Op OBS De Zandhorst kijken de leerkrachten naar wat de kinderen nodig hebben. Wij dagen de kinderen uit om zich optimaal te ontplooien., over de hele linie. Wij geven ze wat zij nodig hebben: een extra uitdaging of juist even rust om op een ander moment weer tot leren/ ontwikkelen te kunnen komen. Wij staan voor relatie, competentie en autonomie!

Binnen de scholengroep Anna Paulowna, Breezand, Wieringerwaard, Callantsoog en 't Zand hebben wij de ambitie om een expertgroep in te richten die wij samen financieren. Hiermee hopen wij voor nog meer kinderen thuisnabij onderwijs te kunnen verzorgen. Op naar Inclusiever onderwijs!

Wij werken volgens het 4- jaren plan 2020-2024. De registratie hiervan is te vinden in Schoolmonitor.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Onze school heeft extra aanbod voor het jonge kind: Voor en vroegschoolse educatie (VVE) en een Specialist Jonge Kinderen. Wij werken nauw samen met Kappio, die in hetzelfde gebouw zit. Er is regelmatige contact en wij zorgen voor een warme overdracht van de kinderen. Wij werken met PSZ 't Kwetternest en KDV Jouwlieff. Waar mogelijk wisselen wij personeel met elkaar uit. Hierdoor wordt de samenwerking versterkt.

De school is een nauwe samenwerking met Kappio Kinderopvang aangegaan. Er is een warme overdracht van peuters naar ons kleuteronderwijs. Verder ondersteunen we elkaar waar mogelijk. Ook wisselen we personeel uit (medewerkers buitenschoolse opvang en onderwijsassistenten) waardoor de samenwerking nog meer versterkt wordt.

Terug naar boven