Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare scholen: <b>alle basisscholen</b><br /> <a href="https://achtergrondinformatie.vensters.nl/p/VenstersPO/6192449487635156" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.
BSO Sportflekss verzorgt de voorschoolse en naschoolse opvang. Tijdens de voorschoolse opvang wordt er (eventueel) ontbeten met de kinderen. Om tien voor half negen worden de kinderen naar de klas gebracht door de pedagogisch medewerksters.
Tussen de middag wordt de opvang verzorgd door (groot)ouders die dit op basis van vrijwilligheid doen. Zij zijn allen geschoold. De vrijwilligers worden aangestuurd door een coördinator. Er is regelmatig overleg met alle vrijwilligers, hierbij is een leerkracht van school deels aanwezig.
Na schooltijd, op studiedagen van het team en in de vakanties kan uw kind gebruik maken van de buitenschoolse opvang.
Op de Wildert hebben we gekozen om kinderen structureel lessen te geven uit de KiVa methode. Dit is een anti-pest methode. De methode is onderzocht door de universiteit Groningen en succesvol gebleken bij het terugdringen van pesten. KiVa zorgt daarmee dus voor een goed en veilig klimaat in de school. Een keer in de vier jaar wordt de Risico Inventarisatie en evaluatie afgenomen. De actiepunten die daaruit volgen betreffende het gebouw worden meegenomen in een plan van aanpak. De preventiemedewerker en de conciërge voeren dit plan uit. De actiepunten betreffende personeel en leerlingen voert de directie uit in samenwerking met het team.
Het bestuur van onze stichting heeft voor al haar scholen een collectieve verzekering afgesloten. We zijn verzekerd via de Rabobank, Victor Insurance.
Het verzekeringspakket omvat:
- Schadeverzekering voor inzittenden
- Doorlopende reisverzekering (inclusief geneeskundige kosten)
- Aansprakelijkheidsverzekering voor onderwijsinstellingen
- Collectieve ongevallenverzekering
- Bestuurdersaansprakelijkheid verzekering
De aansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor zowel de school zelf als zij die voor de school actief zijn (bestuursleden, personeel, vrijwilligers) dekking tegen schadeclaims ten gevolge van onrechtmatig handelen. Op de aansprakelijkheidsverzekering (1) kan een beroep worden gedaan, wanneer blijkt dat de schade voortkomt uit nalatigheid van een personeelslid.
Wij attenderen u in dit verband op twee aspecten die vaak leiden tot misverstanden.
Ten eerste is de school c.q. het schoolbestuur niet (zonder meer) aansprakelijk voor alles wat tijdens de schooluren en buitenschoolse activiteiten gebeurt. De school heeft pas een schadevergoedingsplicht wanneer er sprake is van een verwijtbare fout. De school (of zij die voor de school optreden) moeten dus tekort zijn geschoten in hun rechtsplicht. Het is mogelijk dat er schade wordt geleden, zonder dat er sprake is van enige onrechtmatigheid. Bijvoorbeeld als tijdens de gymnastiekles een bal tegen een bril komt. Die schade valt niet onder de aansprakelijkheidsverzekering en wordt (dan ook) niet door de school vergoed. In dat geval biedt de WA-verzekering van de “dader” vaak een oplossing.
Ten tweede is de school niet aansprakelijk voor (schade door) onrechtmatig gedrag van leerlingen. Leerlingen (of, als zij jonger zijn dan 14 jaar, hun ouders) zijn primair zelf verantwoordelijk voor hun doen en laten. Een leerling die tijdens de schooluren of tijdens andere door de school georganiseerde activiteiten door onrechtmatig handelen schade veroorzaakt, is daar dus in de eerste plaats zelf (of de ouders) verantwoordelijk voor.
Het is dus van belang dat ouders/verzorgers zelf een particuliere aansprakelijkheidsverzekering hebben afgesloten.
Tijdens schoolreizen en schoolactiviteiten zijn kinderen, personeelsleden en vrijwilligers bij ongevallen (2) verzekerd. De verzekering geeft recht op een (vaste) uitkering indien een ongeval tot blijvende invaliditeit of overlijden leidt. Ook zijn de geneeskundige en tandheelkundige kosten gedeeltelijk verzekerd, voor zover de eigen verzekering van betrokkene geen dekking biedt (bijvoorbeeld door eigen risico). Materiële schade (kapotte bril, fiets etc.) valt niet onder de dekking.
Bagage en persoonlijke eigendommen van leerlingen en personeel zijn niet meeverzekerd. Het collectief afsluiten van een eigendommenverzekering voor leerlingen en personeel is vele malen duurder dan wanneer u dit zelf regelt via uw bank of verzekeraar. Daarbij is ook rekening gehouden met het feit dat steeds meer gezinnen beschikken over een doorlopende reis- en bagageverzekering.
Onze school heeft geen W.A.-verzekering afgesloten voor de leerlingen. Wij gaan ervanuit dat ieder gezin over een dergelijke verzekering beschikt.