Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare scholen: <b>alle basisscholen</b><br /> <a href="https://achtergrondinformatie.vensters.nl/p/VenstersPO/6192449487635156" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.
Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.
Incidentenregistratie
Om een goed beeld te krijgen van mogelijke risico's rondom veiligheid is het belangrijk incidenten te monitoren. Om incidenten op de juiste wijze te monitoren is het van belang dat alle incidenten goed gedocumenteerd worden. Binnen ons administratiesysteem ParnasSys is er de mogelijkheid om bij iedere leerling een notitie te maken met de titel: ‘incidentenregistratie’. We gebruiken een format bij het registreren van het incident die standaard in die notitie staat. Bij de registratie schrijven we op wie er betrokken was, waar er sprake van was (fysiek en/ of verbaal geweld, pesten, bedreiging, intimidatie e.d.), wat er gebeurd is, of iemand letsel heeft gekregen, de ondernomen acties (direct na het incident en evt. afspraken die naderhand zijn gemaakt en het resultaat daarvan en de datum. Meer informatie over de incidentenregistratie kunt u vinden in bijlage 9 van het sociaal veiligheidsplan.
Meldcode INOS
Helaas is het soms realiteit dat kinderen te maken krijgen met huiselijk geweld en/of kindermishandeling. Scholen zijn sinds 2013 wettelijk verplicht om een Meldcode te hanteren. Zo kunnen zij sneller en beter ingrijpen bij vermoedens van kindermishandeling. Dat hoort tot de verantwoordelijkheid van alle medewerkers van INOS.Ik ben, omdat wij zijn! Wij geloven dat wij allemaal samen zorg dragen voor onze leerlingen: ouders/verzorgers en school. Wij zijn alert op signalen die kunnen duiden op huiselijk geweld en/of kindermishandeling. Onze medewerkers reageren assertief op deze signalen. De meldcode is bedoeld ter ondersteuning. Zo weet iedereen wat vastgelegd wordt en welke stappen worden verwacht bij signalen van huiselijk geweld of kindermishandeling en welke ondersteuning daarbij voor handen is.
Externe vertrouwenspersoon INOS
Voor alle scholen binnen INOS is een extern vertrouwenspersoon beschikbaar voor ouders vanuit de organisatie www.vertrouwenswerk.nl Deze externe vertrouwenspersoon kan door ouders ingeschakeld worden wanneer er op school bijvoorbeeld sprake is van ernstige klachten, een vorm van machtsmisbruik, seksuele intimidatie, discriminatie, agressie, geweld en/of pesten wat niet door de coördinator sociale veiligheid of de interne vertrouwenspersonen kan worden opgepakt en/of opgelost. Leerlingen en/of ouders kunnen doorverwezen worden naar deze externe vertrouwenspersoon, maar u kan ook rechtsreeks zelf contact opnemen. De externe vertrouwenspersoon heeft geheimhoudingsplicht. Dat betekent dat er alleen met uw toestemming aan anderen informatie gegeven mag worden.
De externe vertrouwenspersoon voor INOS is:
Mevr. Ilse Oerlemans
Tel: 06 815 759 00