Kindcentrum De Wisselaar

Vlaanderenstraat 56 4826 AH Breda

Schoolfoto van Kindcentrum De Wisselaar

Leerlingtevredenheid

Toelichting van de school

Het totaaloverzicht geeft een positief beeld. Er zijn veel positieve punten te zien in de resultaten. Op de vraag ‘Hoe vind je het op school?’ scoort geen enkele leerling onder de 3. In vergelijking met de meting van het vorige schooljaar zien we dat de gemiddelde cijfers van sociale veiligheid op elk punt zijn gegroeid.

Er is een positief beeld hoe de leerlingen van de groepen 6-7 en 8 naar de school kijken. Dat is ook wat het team ervaart. De groepen lopen goed en is heerst een fijn pedagogisch klimaat. De leerkrachten weten goed om te gaan op momenten dat er iets speelt. Wat opvalt is dat er vooral veel buiten de school speelt. Dat wordt mee in de school genomen of door ouders op het bordje van de leerkracht gelegd. Dit wordt op schoolniveau vaak opgepakt, maar ligt buiten onze invloed. Dat maakt het soms lastig.

Tevredenheid
8,0
Vergelijkbare scholen
8,0

Bron

Tevredenheid leerlingen in de afgelopen jaren

Deze grafiek toont de tevredenheidscijfers van de afgelopen drie jaar. In de grafiek staan de gemiddelde tevredenheidscijfers voor deze school en de tevredenheidscijfers van vergelijkbare scholen.

Hoe tevreden waren de leerlingen de afgelopen jaren?

Oudertevredenheid

Toelichting van de school

De ouderteverdenheidsmeting is uitgezet. Er is geprobeerd zoveel mogelijk ouders hieraan deel te laten nemen. Dit hebben we actief binnen de school gedaan door het te koppelen aan de oudergesprekken. Laptops stonden open klaar en de code werd op het moment zelf meegegeven.

Er is een respons van 26%. Dat zorgt niet voor een representatief beeld ten opzichte van een vereiste norm van 61%. 

Van de ouders die de vragenlijst hebben ingevuld zien we dat zij erg tevreden zijn over de school. Een gemiddeld cijfer van 7,6. De ouders geven aan dat hun kind met plezier naar school gaat en zich veilig voelt. Daarnaast zijn ouders tevreden over wat hun kind leert op school, over uitdaging die kinderen krijgen en over de vakbekwaamheid van de leerkrachten.

De communicatie scoort met een 7,5 het laagste.



Tevredenheid
7,8
Vergelijkbare scholen
7,9

Terug naar boven