Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare scholen: <b>alle basisscholen</b><br /> <a href="https://achtergrondinformatie.vensters.nl/p/VenstersPO/6192449487635156" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.
In de wet is vastgelegd dat leerlingen in de periode van acht jaar 7520 uur onderwijs moeten ontvangen, wat wij verdelen over dagen en weken. Wij hanteren een 5 gelijke dagen model, waarbij de kinderen aaneengesloten van 8.30 tot 14.15 uur naar school gaan. Om 12.00 uur gaan de kinderen naar buiten om te spelen en daarna wordt de meegebrachte lunch genuttigd. We voldoen hiermee aan de wettelijke voorgeschreven uren. Bij voorstellen tot wijzigingen in de schooltijden, moet de medezeggenschapsraad instemming verlenen.
Wij vinden het belangrijk dat kinderen op school een gezonde versnapering nuttigen. De schoolregel voor de kleine pauze-consumpties is:
- op dinsdag, woensdag en donderdag nemen kinderen groente of fruit en drinken mee naar school.
- op maandag en vrijdag mag er een uitzondering worden gemaakt en kan er in plaats van groente/fruit een gezonde consumptie meegegeven worden. Dat kan brood of versnapering zijn, die niet erg zoet of vet is. Het lunchpakket is naar eigen inzicht. We gaan er vanuit dat de kinderen geen snoep meenemen in hun lunchpakket.
Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.