Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare instellingen: <b>alle instellingen in het basisonderwijs met een vergelijkbare schoolweging en leerlingenaantal</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/3418f8d2-188d-490e-88d6-436f8aba8b8a" target="_blank">Achtergrondinformatie</a>">Bron
Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.
Toelichting van de school
Groep 1-2 hebben per week 24 uur onderwijstijd. Hieronder vallen de volgende activiteiten:
- Zintuigelijke ontwikkeling
- Taal en rekendenken
- Lichamelijke oefening
- Sociaal-emotionele ontwikkeling
- Wereldverkenning
- Creatieve vakken
- Levensbeschouwing
- Spel en beweging
Toelichting van de school
De leerlingen van groep 3 en 4 hebben per week 24 uur onderwijstijd. Groep 5 t/m 8 hebben per week 26 uur onderwijstijd.
Het bovenstaande overzicht kan nog worden aangevuld met:
- Sociaal-emotionele ontwikkeling (3-8)
- Schrijven (3-8)
- Wereldverkenning (3-4)
- Informatieverwerking/mediawijsheid (3-8)
- Verkeer (1-8)
- Speelkwartier (3-8)
Samenvatting ondersteuningsprofiel
Onze school heeft een aanpak voor kinderen
- met ernstige lees- en/of rekenproblemen. Hieronder verstaan wij leerlingen die op drie methode-onafhankelijke meetmomenten een lage of zeer lage score hebben behaald en waarbij passende extra interventies niet leiden tot verbetering resultaat.
- met een ernstige ontwikkelingsvoorsprong. Voor deze leerlingen wordt extra verdiepend en verbredend aanbod georganiseerd op taal- en rekengebied. En daarnaast is er voor deze leerlingen de mogelijkheid om deel te nemen aan de plusgroep. Waarbij er een onderverdeling is tussengroep 5/6 en 7/8 onder leiding van een gespecialiseerde leerkracht.
- met een ernstige ontwikkelingsachterstand.Voor deze leerlingen wordt aanbod op maat aangeboden afgestemd op de onderwijs- en ontwikkelingsbehoeften van deze leerlingen.
- met sociale of emotionele achterstanden. Voor deze leerlingen worden er extra kindgesprekken gevoerd waar nodig met behulp van talentgedreven gesprekken en waar nodig verwijzing naar externe partners.