Kindcentrum Wereldweijde

Cortenhoeve 51 2411 JL Bodegraven

  • Schoolfoto van Kindcentrum Wereldweijde
  • Schoolfoto van Kindcentrum Wereldweijde
  • Schoolfoto van Kindcentrum Wereldweijde
  • Schoolfoto van Kindcentrum Wereldweijde

Het team

Toelichting van de school

Het team van Kindcentrum Wereldweijde bestaat uit een groep zeer enthousiaste, gedreven en ervaren pedagogisch medewerkers en leerkrachten. Samen hebben we oog voor elk kind en maken we van elke dag een belevenis. We geloven in onze kinderen, hebben hoge (realistische) verwachtingen en geven kinderen het vertrouwen om uitdagende taken aan te gaan.

Het team van Kindcentrum Wereldweijde werkt elke dag aan kwalitatief hoogwaardige opvang en onderwijs. We houden moderne ontwikkelingen in de gaten en bekijken realistisch wat we kunnen en willen verbeteren. Op deze manier willen we opvang en onderwijs voor onze kinderen nóg beter maken en blijven wij in ontwikkeling. 

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Op Kindcentrum Wereldweijde proberen we bij studieverlof of afwezigheid van de leerkracht vervanging te regelen. Wanneer er geen invalkracht beschikbaar is, wordt er intern naar een oplossing gezocht, bijvoorbeeld door een groep te combineren, of kinderen van de zieke leerkracht over andere groepen te verdelen. Alleen bij hoge uitzondering zullen wij u vragen de kinderen thuis op te vangen. Kunt u dit in verband met werk of anderszins niet oplossen, dan kan de school uw kind in een andere groep opvangen.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Binnen Kindcentrum Wereldweijde vinden we het belangrijk om onderwijs op niveau te geven binnen de groep. De lessen bieden we aan door middel van bewegend leren, andere werkvormen en we wisselen af tussen digitaal en op papier werken. We merken dat dit ervoor zorgt dat kinderen met veel plezier leren en mooie resultaten behalen. 

Als kinderen leren lastig vinden helpen we hen zowel in de groep als daarbuiten. Kinderen die leren makkelijk vinden krijgen bij ons ander werk, meer passend bij hun niveau.

Alle kinderen zitten bij ons in een eigen groep en hebben een fijne leerkracht waar ze hun verhaal bij kwijt kunnen. Deze leerkracht helpt de kinderen elke dag een stapje verder te zetten in hun ontwikkeling. We werken met verschillende methodes voor rekenen, taal en begrijpend lezen. Bij wereldoriëntatie zien we de verwondering van kinderen als er nieuwe werelden opengaan wanneer we de benodigde kennis overbrengen.

Daarnaast vinden we het net zo belangrijk dat ze leren om creatief bezig te zijn, muziek te maken en digitaal vaardig te worden.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Groep 1-2 heeft per week 24 uur onderwijstijd. Hieronder vallen de volgende activiteiten:

  • Zintuigelijke ontwikkeling
  • Taal en reken-denken
  • Lichamelijke oefening
  • Sociaal-emotionele ontwikkeling
  • Wereldverkenning
  • Creatieve vakken
  • Levensbeschouwing
  • Spel en beweging

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

De kinderen van groep 1 t/m 3 hebben per week 24 uur onderwijstijd. De  groepen 4 t/m 8 hebben per week 25 uur en 45 minuten onderwijstijd.

De uren worden verdeeld over de volgende vakken: lezen, rekenen, taal, Engels, wereldoriëntatie, creatieve vorming, bewegingsonderwijs, levensbeschouwing, schrijven, digitale geletterdheid, verkeer, burgerschapsvorming. We kijken kritisch naar wat een groep nodig heeft en maken daarin keuzes. Zo kan het zijn dat een goede rekenklas minder tijd aan rekenen besteedt en juist meer aan vakken die extra aandacht nodig hebben en vice versa.

Over het algemeen starten we de dag met levensbeschouwing, vervolgens is er aandacht voor de kernvakken (rekenen, lezen en taal) en in de middag komen de overige vakken aan bod. Alle groepen hebben 2x per week gym.

Op vrijdagmiddag is er ruimte voor verschillende talentgerichte activiteiten.

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Onze school heeft een aanpak voor kinderen met (een)

Lees- en/of rekenprobleem

Hieronder verstaan wij leerlingen die op drie methode-onafhankelijke meetmomenten een lage of zeer lage score hebben behaald en waarbij passende extra interventies niet geleid hebben tot voldoende groei.

Ontwikkelingsvoorsprong of -achterstand

Voor leerlingen die sneller of trager ontwikkelen wordt les op maat aangeboden, afgestemd op de onderwijs- en ontwikkelingsbehoeften van deze leerlingen binnen de grenzen van de school.

Voor kinderen die, naast passend aanbod in de groep, meer uitdaging en/of ondersteuning nodig hebben, is er een keer per week kompasklas. In deze klas wordt met ieder kind gewerkt aan specifieke doelen alsook samengewerkt met peers ('lotgenoten').

KOMPAS staat voor Kinderen Ontwikkelen Met Plezier, Alleen & Samen. De kompasklas wordt begeleid door onze (hoog)begaafdheidsspecialist.

Daarnaast maken kinderen uit groep 7 & 8 gebruik van de doorstroomklas in samenwerking met de Goudse Waarden.

Sociale en/of emotionele uitdagingen.

Voor deze leerlingen worden er extra kindgesprekken gevoerd, soms met behulp van talentgedreven gesprekken. Waar nodig verwijzen we door naar externe partners.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Binnen Kindcentrum Wereldweijde wordt er gewerkt met een uitgebreid aanbod. Dit is beschreven in het schoolondersteuningsprofiel. Dit kunt u terugvinden op onze website. Ieder jaar wordt er bekeken welke ontwikkelingen er zijn en waar we ons nog verder in kunnen ontwikkelen. We vinden het belangrijk om voor ieder kind een plek te kunnen bieden, binnen onze mogelijkheden. Wij zijn een kindcentrum waarin we altijd op zoek gaan naar hoe het wel kan. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Binnen Kindcentrum Wereldweijde werken we nauw samen tussen opvang en onderwijs. Door deze samenwerking tussen de Vier Windstreken en Quadrant Kindercentra zien we dat kinderen in een veilige en vertrouwde omgeving kunnen ontwikkelen en leren. Er is opvang voor 0-4 jaar, verdeeld over 3 groepen, baby's, dreumessen en peuters. Binnen deze groepen is specifiek aanbod voor deze leeftijd. Daarnaast start in oktober 2023 een peutergroep in ons kindcentrum. De peuters gaan regelmatig op bezoek op school om alvast een kijkje te nemen hoe het er in de kleuterklas aan toe gaat. 

Terug naar boven