Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare instellingen: <b>alle instellingen in het basisonderwijs met een vergelijkbare schoolweging en leerlingenaantal</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/3418f8d2-188d-490e-88d6-436f8aba8b8a" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
kinderen van de groepen 3 t/m 8 krijgen 2 x 45 minuten per week gymles van een vakleerkracht in een zeer volledig en modern ingerichte, grote zaal die op het schoolterrein is gehuisvest.
Onze school biedt basisondersteuning aan de kinderen. Dat houdt in:
De onderwijsvormgeving valt te beschrijven als:leerstofjaarklassensysteem, waarbinnen een stevige schoollijn ten aanzien vanniveaudifferentiatie te herkennen is. In de verschillende groepen is zichtbaardat leerlingen gegroepeerd worden en op eigen niveau onderwijs verwerken enaangeboden krijgen. Er is sprake vaninstructiegroepjes en individuele begeleiding van leerlingen. Leerlingen hebbentaakbrieven voor verschillende vakken en kunnen hierop hun verwerkingsstofterug vinden. De leerkrachten zijn in staat hun tijd effectief te verdelen overde verschillende leerlingen.Naast het werken in niveaugroepen hanteert de schooleen systeem van heterogeen groeperen op activiteit, waarbinnen samenwerkendleren zichtbaar is. Voor deze groepjes worden dierennamen gebruikt, die in debezochte groepen zichtbaar werden bediend. De school werkt met de 1-zorgroute en blijft dekomende tijd onder de aandacht tijdens teambijeenkomsten. In het verleden waser sprake van veel individuele handelingsplanning. Vragen die leerkrachten stellen op het gebied van‘zorg’ zijn veelal gericht op leerachterstanden en soms zelfregulatie entaakwerkhouding.De school hanteert een systeem van groeps- enleerlingbesprekingen. In principe wordt de groep twee keer per jaar besproken,voor individuele leerlingen worden aparte afspraken gemaakt.De school heeft als zeer positieve standaard ‘de blik naarbinnen richt’ als er sprake is van zorg of uitval. Standaardvraag is steeds:welke aanpassingen moet en kan de leerkracht maken? Wat is nodig en mogelijk(wenselijk en haalbaar) om aan te kunnen sluiten bij de onderwijsbehoefte vande leerlingen? Middels het werken met groepsplannen streeft de school ernaareerder preventief dan curatief te werken, om zo uitval te voorkomen.