Werkplaats Kindergemeenschap

Kees Boekelaan 10 3723 BA Bilthoven

  • Onze jongste werkers (leerlingen) hebben iedere twee jaar het kabouterpad in ons eigen bos.
  • De tuinen worden door onze werkers (leerlingen) onderhouden. Natuuronderwijs op eigen terrein is een belangrijk onderdeel van het  programma
  • Boeke's eerste school. In 2012 een inspiratiebron voor het ontwerp van het nieuwe deel van onze huidige Werkplaats.
  • Tradities neem je mee, het zijn de cultuurdragers van de school. De lintendans in de laatste week is zo'n traditie.
  • Ieder jaar nemen de werkers van groep 8 afscheid met een musical in de grote zaal van ons VO. Muziek, dans, theater komt samen.

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Het verlof van het personeel gebeurt conform de CAO-PO. We hebben voldoende leerkrachten om in geval van verhuizing of andere zaken vervanging te regelen.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Onze vaklessen zijn een belangrijk onderdeel van de activiteiten van onze werkers. 

Muziek, dans, gym en natuuronderwijs wordt door vakmedewerkers gegeven. Het leert de kinderen ook andere talenten ontdekken en vaardigheden te ontwikkelen. 

Klasindeling

  • Bouwgroepen/Stamgroepen/Heterogene groepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

In de eerste 2 leerjaren is het onderwijs thematisch ingericht. Kinderen leren spelend door middel van rijk ingerichte themahoeken. Binnen en buiten staan in elkaars verlengde.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

De onderwijstijd bedraagt 22 uur per week, waarvan ongeveer  uur besteed wordt aan de cognitieve vakken. Gemiddeld 2,5 uur per week wordt besteed aan de vaklessen: dans, muziek, beweging en natuur,

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Onze school heeft een zo'n breed mogelijk ondersteuningsprofiel opgesteld. 

De Werkplaats staat in principe open voor alle kinderen. Dat betekent, dat we voor elk kind de mogelijkheden voor plaatsing serieus overwegen. Bij problemen zullen we in goed overleg met de ouders zoeken naar oplossingen. Er is wel een grens aan onze mogelijkheid tot opvang en begeleiding van kinderen. Die grens heeft te maken met het karakter van ons onderwijs.

Wij willen een kind zo optimaal mogelijk betrekken bij zijn leerproces. We doen dat door een veelzijdig aanbod, afwisselende werkvormen en een prikkelende leeromgeving. Om je op de De Werkplaats te kunnen ontplooien moet je als kind de mogelijkheid bezitten om uit te groeien tot iemand die redelijk zelfstandig kan functioneren. Voor sommige kinderen is onze uitdagende leeromgeving minder geschikt. Deze kinderen zijn gebaat bij een meer gestructureerde omgeving. 

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Terug naar boven