Kindcentrum de Kiezel

Secr L Jansenstraat 5 5682 AC Best

  • Schoolfoto van Kindcentrum de Kiezel
  • Schoolfoto van Kindcentrum de Kiezel
  • Schoolfoto van Kindcentrum de Kiezel
  • Schoolfoto van Kindcentrum de Kiezel

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Stappenplan BIJ AFWEZIGHEIDSMELDING DAAGS VAN TEVOREN: 1.    Bij een nieuwe afwezigheidsmelding wordt een beroep gedaan op de ‘flexleerkrachten'. 2.    Indien bij de ‘flexleerkrachten’ geen invaller beschikbaar is, wordt een beroep gedaan op de ‘duo-collega’ of parallel collega’. 3.    Indien de duo/parallel collega niet beschikbaar is, wordt de vraag uitgezet in het ‘gehele (docenten) team’ 4.    Indien in het hele team niemand wenst in te vallen dan is er de optie tot :’WILD CARD’ ‘een bevoegde ondersteuner vangt maximaal 1 dag per week een klas op zodat deze niet naar huis wordt gestuurd’ Deze WILD CARD is voor maximaal 1 dag per week en is overkoepelend voor beide locaties. De wild card is optioneel, bevoegde ondersteuners hebben te allen tijde de mogelijkheid om deze niet in te zetten. 5.    Indien de voorgaande stap niet wordt ingezet dan wordt de ‘klas naar huis gestuurd’. Bij uitval, langer dan 1 dag, worden klassen thuis gehouden op basis van een wisselschema. Bij een wisselschema blijft er elke dag een andere klas thuis zodat niet een groep meer onderwijstijd mist.  De duur van dit wisselschema is maximaal 2 weken. 6.    Indien het wisselschema 2 weken wordt toegepast dient tussentijds geëvalueerd te worden en wordt op basis van de evaluatie ‘MAATWERK’ toegepast.   *Bij iedere stap wordt de mogelijkheid tot een alternatieve dagdeelindeling onderzocht, denkend aan QRABBLE + ‘bevoegde ouderpoule’ + ZZP oplossingen.   Stappenplan BIJ AFWEZIGDHEIDSMELDING OP DE DAG ZELF: 1.    Bij een nieuwe afwezigheidsmelding wordt een beroep gedaan op de ‘flexleerkrachten. 2.    Indien bij de ‘flexleerkrachten’ geen invaller beschikbaar is wordt een beroep gedaan op de ‘‘duo-collega’ of parallel collega’. 3.    Indien de parallel collega niet beschikbaar is wordt de vraag uitgezet in het ‘gehele (docenten) team’ 4.  Indien in het hele team niemand wenst in te vallen dan: vormgeven onderwijs met 'kunst en vliegwerk' (bijvoorbeeld verschillende mensen voor de groep). 5.  Na deze dag wordt geschakeld naar ‘Stappenplan Bij Afwezigheidsmelding Daags van tevoren’.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Zie ondersteuningsprofiel

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Zie kindcentrumplan

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven