De Parel

Westersingel 2 2651 CP Berkel en Rodenrijs

  • Schoolfoto van De Parel
  • Schoolfoto van De Parel
  • Schoolfoto van De Parel
  • Schoolfoto van De Parel
  • Schoolfoto van De Parel

In het kort

Toelichting van de school

Welkom op De Parel! Een gezellige, kleinschalige basisschool waar onderwijs wordt gegeven met de bijbel als basis. We geven de kinderen graag mee dat ze stuk voor stuk unieke parels in Gods hand zijn. Zij mogen net als parels laagje voor laagje groeien, ieder op zijn of haar eigen manier. Ons onderwijs is gericht op het ontwikkelen van de kinderen als mens: samen met ons en met elkaar mogen ze hun eigen talenten ontdekken. Zo bereiden we ze voor op deelname aan de maatschappij waar ze als positieve christenen en zelfstandige, verantwoordelijke burgers hun eigen bijdrage aan mogen leveren. De Parel maakt samen met 25 andere basisscholen onderdeel uit van de christelijke vereniging LEV-WN.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Met plezier spelen en leren
  • Samenwerken
  • Verantwoordelijk zijn
  • Veiligheid en betrokkenheid
  • Relatie competentie autonomie

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

In de afgelopen jaren is er veel veranderd op De Parel: een nieuwe naam, een nieuw schoolplan met een anders onderwijsconcept en daarmee een andere inrichting en een prachtig groen schoolplein. We merken dat ons imago daarmee ook verandert. Meer ouders weten ons te vinden en zijn nieuwsgierig naar onze christelijke identiteit. We willen graag de prachtige boodschap van het evangelie van Christus delen met alle ouders die dat ook aan hun kinderen mee willen geven!

Onze ouders komen niet alleen uit Berkel en Rodenrijs, maar ook uit Bergschenhoek, Bleiswijk, Pijnacker-Nootdorp en Rotterdam. We zijn daarmee een streekschool die kinderen uit de hele regio ontvangt. 

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
138
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven