BS Onder de Linden

Kanaalstraat 77 5986 AE Beringe

Schoolfoto van BS Onder de Linden

Het team

Toelichting van de school

Op basisschool Onder de Linden werken 15 personeelsleden. Het onderwijsteam bestaat uit 11 leerkrachten, 3 onderwijsassistenten en 1 directeur. Daarnaast zijn er pedagogisch medewerkers werkzaam die de voor- en buitenschoolse opvang verzorgen. Ook zijn er vrijwilligers actief voor de ondersteuning en begeleiding van kinderen, het uitvoeren van (technische) klussen en het werken in de schoolbibliotheek. Op bepaalde dagen maken we gebruik van de vakleerkrachten bewegingsonderwijs en muziek. Tenslotte bieden we plek voor stagiaires vanuit het MBO en het HBO. De groepen, de leerkrachten en hun werkdagen vindt u op onze website: www.bsodl.nl 


 

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Het vinden van vervangers bij ziekte wordt steeds moeilijker. Stichting Prisma heeft afspraken gemaakt over de wijze waarop gehandeld wordt bij afwezigheid van een leerkracht, deze staan beschreven in het vervangingsbeleid. Ondanks inspanningen is het realiseren van een sluitende aanpak niet mogelijk. Door middel van dit document geven wij alle betrokkenen inzicht in de wijze waarop wij als stichting handelen bij afwezigheid van een leerkracht. Onderstaand staan achtereenvolgend de stappen beschreven welke genomen worden.

Kortdurende vervangingen:

Stap 1. Allereerst worden leerkrachten uit het eigen team, die op dat moment geen vaste groep hebben, ingezet.

Stap 2. Er wordt gekeken of er leerkrachten uit het eigen team extra willen komen werken. Ook kan een lid van het kwaliteitsteam of de directeur (tijdelijk) ter vervanging worden ingezet  

Stap 3. Inzet van onderwijsassistent of leerkracht in opleiding. Een onderwijsassistent of leerkracht in opleiding kan ingezet worden onder supervisie van een vaste leerkracht of de directeur.  

Stap 4. Samenvoeging van groepen (naar het oordeel van de schoolleiding). De leerlingen worden verdeeld over andere groepen. Deze oplossing wordt, als laatste mogelijkheid om lessen te geven, toegepast.  

Indien er geen vervanging geregeld kan worden, hanteert Prisma het uitgangspunt dat kinderen de eerste schooldag altijd opgevangen worden op school. Scholen van Prisma hebben een alternatief lesprogramma voorhanden dat – indien nodig – uitgevoerd wordt.  

Stap 5. Thuis blijven.   In het uiterste geval, indien alle voorgaande stappen niet mogelijk blijken, wordt ervoor gekozen de betreffende groep thuis te laten. Dit besluit is de verantwoordelijkheid van de directie. Ouders worden uiterlijk de dag voorafgaand aan de dag dat kinderen thuisblijven geïnformeerd. Het besluit kinderen thuis te laten blijven, geldt telkens voor één dag. Indien de leerkracht dan nog afwezig is, kan deze procedure herhaald worden maar dan met een andere groep. Dit vanuit het perspectief van continuïteit van onderwijs en het behalen van de verplichte lesuren.

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

De kinderen van groep 1 en 2 gaan vijf gelijke dagen naar school van 08.30 tot 14.00 uur, dit komt neer op 25 uur onderwijs per week. De onderwijsbehoeften van de groep die bepalen hoeveel tijd er nodig is om de doelen te behalen. Daarbij zit er veel samenhang tussen de verschillende momenten op een dag, aangezien er thematisch gewerkt wordt. De inloop en dagopening wordt gebruikt voor persoonlijke aangelegenheden en hen mee te nemen in de planning van de dag, in de dagsluiting ligt er veel nadruk op evaluatie en reflectie. 

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

De kinderen van groep 3 t/m 8 gaan vijf gelijke dagen naar school, van 08.30 - 14.00 uur, dit komt neer op 25 uur onderwijs per week. Daarmee wordt voldaan aan de wettelijke verplichting van 940 uur per jaar. Er wordt gewerkt met een basisrooster voor de verschillende vak- en ontwikkelgebieden.  Dit om ervoor te zorgen dat er per vakgebied voldoende onderwijstijd is. De dagopening en dag afsluiting zijn belangrijke momenten om persoonlijke en publieke actualiteiten te bespreken, de kinderen mee te nemen in de planning van de dag en te evalueren en reflecteren op de (leer)opbrengst van de dag. 

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Het is de intentie van onze school om alle kinderen thuisnabij onderwijs te kunnen bieden.  Als de onderwijsbehoeften echter zo specifiek zijn dat de veiligheid of het welbevinden van een leerling (of andere leerlingen/leerkrachten) in het gedrang komen, zullen we aangeven aan ouders dat het onderwijs op Onder de Linden niet het best passend is voor de betreffende leerling. Er zal dan in onderling overleg gezocht gaan worden naar een beter passende plek. Hier zijn verschillende mogelijkheden in te vinden. Dit gebeurt altijd met medeweten en betrokkenheid van leerling, ouders, bovenschool ondersteuning coördinator (BOC) en eventuele andere gewenste betrokkenen. Voor de komende jaren zijn we druk bezig de kwaliteiten van de kernvakken rekenen en (technisch) lezen te ontwikkelen en heeft sociaal-emotioneel leren de focus, omdat we een goed pedagogisch klimaat en het welbevinden van kinderen erg belangrijk vinden. 

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Bij Onder de Linden proberen we steeds meer expertise binnen ons team te krijgen, zodat we zo goed mogelijk bij de ondersteuningsbehoeften van kinderen kunnen aansluiten.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

In het gebouw van de basisschool is de voorschoolse opvang en de peutergroep van Hoera Kindercentra gehuisvest. De buitenschoolse opvang wordt aangeboden op de locatie Beringe Buiten, op loopafstand van het schoolgebouw. Er is een intensieve samenwerking tussen de peutergroep en de groepen 1-2 van de basisschool. Er wordt bijvoorbeeld samen buiten gespeeld, er vindt afstemming plaats in het aanbod van thema's en kinderen komen vanaf 3,5 jaar wekelijks een uurtje oefenen. De specialist jonge kind observeert regelmatig in de peutergroep om zicht te hebben op en mee te denken over de ontwikkeling van de peuters. 

Terug naar boven